Jyväskylä sai lempeän pilkkalaulun – näin kaupungista puhutaan vauvafoorumeilla

Netin keskustelupalstalta sanoituksensa keräävä Kalevauva.fi-yhtye julkaisi myös kaupungissa kuvatun musiikkivideonsa.

Helsinkiläinen Kalevauva.fi-yhtye on tehnyt Jyväskylälle nimikkokappaleen. Myös biisin tänään perjantaina 8. syyskuuta julkaistu musiikkivideo on kuvattu kaupungissa.

Vauva.fi-sivuston keskustelupalstalta sanoituksensa keräävä yhtye esitti Jyväskylä-kappaleen jo Yläkaupungin Yö -kulttuuritapahtumassa Jyväskylässä viime toukokuussa.

Jyväskylä on ensimmäinen osa Kalevauvan Kaupunkilaulut-videosarjaa. Tulossa on oma nimikkobiisit musiikkivideoineen ainakin Helsingille, Vantaalle ja Tampereelle sekä muutamille muille kaupungeille, joissa Kalevauva on keikkaillut tänä kesänä.

– Luvassa on eräänlainen kotimaan matkailuopas – nettikeskustelijoiden maalaamia äänikuvia Suomesta 2010-luvulla, matkaoppaananne yhtye kertoo Facebook-sivuillaan.

Jyväskylä-kappaleen musiikkivideota on kuvattu muun muassa Jyväskylän satamassa, Laajavuorella, Neron portailla sekä useammassa paikassa Seminaarinmäellä. Tavallisten jyväskyläläisten lisäksi videolla esiintyy myös Seminaarinmäen mieslaulajat. Ja luetaanpa videolla sanomalehti Keskisuomalaistakin kohdassa 1:29.

Humoristisista sanoituksistaan tunnettu Kalevauva.fi laulaa kappaleessa muun muassa, että "savolaistytöt kuvittelevat tämän olevan Suomen Ateena ja pakkautuvat opiskelemaan huu-haa-humanismia". Osansa pilkkakirveestä on saanut myös Jyväskylän murre, lukuisat mäet sekä joukkoliikenne.

Uusimmat

Tänään

Taitoluistelija ponnisti Keuruulta Disney-maailmaan – valmistautuu jo toistamiseen hyppäämään jäänäytösten satumaailmaan, katso kuvat

Frakki vaihtui haalarihommiin – tiesitkö nämä asiat opiskelijoiden kirjavista mutta edustavista virkapuvuista?

Pakina: Pessimistikin voi uskoa ihmeisiin

Syysmies pukeutuu ruutuhousuihin ja paitatakkiin – muodissa ovat myös ruudut, kukkakuosit ja vakosamettihousut

Ennen vanhaan puhelinsalaisuuden kanssa oli niin ja näin – Reijo Haminalla on 207 erilaista lankapuhelinta Telemuseossaan Joutsassa

Rautaista Neitoa tulkitaan usean solistin voimin – katso tästä viikon keikat Jyväskylässä

Laukaalaisyrittäjän kujanjuoksu alkaa sunnuntaina – Sonja Kuula, 36, yrittää vakuuttaa Diili-tv-ohjelmassa Hjallis Harkimon kyvyistään

Erika Helin, 24, ei edes ajattele epäonnistumista Miss Suomi -finaalissa – "Jyväskylästä tulevat Suomen kauneimmat naiset!"

Suomalaisten leffamaku on poikkeava – Spike Leen menestyselokuva tahkonnut lipputuloina jo yli miljoonan Suomessa

Remontti uhkasi sulkea urheilupyhättö Matsi Barin kokonaan, mutta siitä selvittiin rimaa hipoen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.