Jyväskyläläinen Lassi kertoo unohtumattomasta kisamatkasta Vancouveriin – tuli kotiin hopea kaulassa ja kihlattu kainalossa

Joulukuussa jyväskyläläisellä Lassi ”Stimraug” Haapasella, 28, oli edessään kova paikka. Mechwarrior Online -tietokonepeliä korkeimmalla tasolla pelaava mies oli matkustanut Vancouveriin Kanadaan mittelemään pelin MM-turnauksessa maailman huipputiimejä vastaan. Reilu vuosi aiemmin hän oli päässyt osaksi pelin ykkösjoukkuetta, yhdysvaltalaista Empyrealia.

– Se oli ensimmäinen turnaukseni, jossa pelasin paikan päällä enkä vain netin välityksellä. Kaiken lisäksi näin joukkuekaverini ensimmäistä kertaa oikeassa elämässä, vaikka yhdessä vietettyjä iltoja on ollut paljon, mies kertoo naurahtaen.

Mechwarrior Online on kilpapelaamisen ykköspeleihin verrattuna suhteellisen pieni, mutta hyvin aktiivisen pelaajakunnan tietokonepeli. 2013 julkaistu peli on osa jo 1980-luvulla syntynyttä isompaa BattleTech -universumia.

Mechwarrior Onlinen turnauksissa kahdeksasta pelaajasta koostuvat yksiköt selvittävät parhaimmuutensa rakentamalla ja ohjastamalla pelissä omia robottejaan tarkoituksena päihittää vihollisjoukkueen robotit. Peli vaatii Haapasen mukaan pelaajalta lukuisia taitoja.

– Vaikka pelissä pitää tähdätä ja ampua, vaatii se strategista ajattelua niin robottien rakennusvaiheessa kuin niiden liikuttamisessa ympäri taistelukenttää. Päätöksiä pitää osata tehdä nopeasti, ja jokaisen tiimin pelaajan on oltava samalla aaltopituudella.

Harkkapelit ennen Vancouverissa pelattua turnausta alkoivat Haapasella viiden aikaan aamusta.

– Empyrealin joukkuekaverit tulevat pääosin Jenkeistä, joten vähän heidän ehdoillaan siinä mentiin. Harkat kestivät kahdesta kolmeen tuntia, ja ennen turnausta niitä pidettiin neljä kertaa viikossa.

Vancouverissa Haapasen Empyreal taisteli tiensä odotetusti turnauksen finaaliin. Vastassa oli edellisenä vuonna hopealle jäänyt eurooppalainen joukkue EON Synergy. Kahden kolossin mittelössä voitto kääntyi lopulta eurooppalaisille.

– Kyllähän siitä hopeasta nälkä jäi. Haluan todellakin voittaa kultaa seuraavassa turnauksessa, Haapanen sanoo.

Vaikka voittoa ei tullut, ei reissu rapakon taakse ollut täysin turha. Tyttöystävänsä Kati Kärkkäisen kanssa Suomesta Kanadaan lentänyt Haapanen ehti pari päivää ennen turnausta lomailla Vancouverissa ihan turistina.

– Käytiin muun muassa Stanley Parkissa ja kävelemässä Seawallilla. Ollaan oltu nyt reilut neljä vuotta yhdessä, joten reissulla myös kosin Katia. Lennettiin takaisin Suomeen sitten kihlaparina, Haapanen kertoo onnellisena.

Turnauksen jälkeen Haapasen ei ole tarvinnut nousta enää viideltä pelaamaan. Etätyönä tehtävät ohjelmointityöt Tampereelle, sekä toiminta jyväskyläläisessä Peliosuuskunta Expassa ovat pitäneet Haapasen aktiivisena. Jäljelle jäävä vapaa-aika kuluu tietokoneella.

– Meillä on Katin kanssa hyvä tilanne siten, että ollaan molemmat kiinnostuneita pelaamisesta. Usein tuleekin pelattua yhdessä.

Vajaan vuoden kuluttua edessä on todennäköisesti jälleen reissu Kanadaan. Hopeaan ei Haapasen mukaan enää tyydytä.

– Voisi luulla, että huipulla pärjätäkseen pitää pelata tolkuttomia tuntimääriä. Minulla tunteja Mechwarrior Onlinen parissa on ehkä viidesosa joihinkin tiimikavereihin verrattuna. Pitää vaan olla ajatus mukana, ja varautua aivan kaikkeen, Lassi Haapanen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .