Jyväskyläläinen Markku Latvala kohtasi golfkerholla formulatähden – "Rennon ja vaatimattoman oloinen mies"

Jyväskyläläinen Markku Latvala kävi kesällä 2007 golfaamassa poikansa kanssa Peurunkagolfissa. Kierroksen jälkeen hän huomasi kerhorakennukseen kerääntyneen joukon työntekijöitä. He pörräsivät pienikokoisen miehen ympärillä. Latvala huomasi heti miehen näyttävän tutulta.

– Se oli Lewis Hamilton, joka taisi aloittaa samana vuonna ajamisen Formula 1 -sarjassa, Latvala sanoo.

Hän kehotti mukana ollutta 11-vuotiasta Leevi-poikaansa pyytämään tähdeltä nimikirjoituksen, mutta poikaa alkoi ujostuttaa. Paperiakaan ei ollut mukana, joten Latvala nappasin tiskiltä Peurunkagolfin Score Cardin ja marssi itse Hamiltonin juttusille.

– Hän oli rennon ja vaatimattoman oloinen nuorimies. Kuunteli tarkasti mitä pyydettiin ja kirjoitti sitten pieteetillä paperiin pojan nimenkin oikein kahdella eellä, 56-vuotias Latvala sanoo.

 

Keskisuomalaisessa tovi sitten ilmestyneessä jutussa muisteltiin Hamiltonin pistäytymistä paikkakunnalla urheilulääkäri Aki Hintsan testattavana. Tämä tapahtui vuonna 2006, mutta koska hoitosuhde Hintsaan kesti useamman vuoden, kävi Hamilton paikkakunnalla tosiaan paljon tiheämpään kuin mitä Keskisuomalaisen toimituksessa tiedetään.

Latvala kertoo bonganneensa Jyväskylästä toisenkin maailmanluokan autokuskin.

– Kerran kun oltiin taas pojan kanssa liikkeellä, nähtiin Seppälän vanhalla pumpulla Sebastian Vettel. Hän tankkasi kärryssä ollutta kahta vesiskootteriaan. Oli varmaan lomailemassa siellä Hintsan mökillä.

Latvalalta löytyy myös italialaisen ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostinin nimikirjoitus. Se tuli napattua aikoinaan Imatranajoista.

– Ovat sanoneet joskus petrol headiksi, Latvala naurahtaa ja viittaa mieltymykseensä moottoriurheiluun.

Nostalgia-sarjassa seuraavassa ja viimeisessä jutussa ollaan Latvalankin bongaaman formulatähti Sebastian Vettelin jäljillä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .