Jyväskyläläinen Youtube-ilmiö – soittimina lusikat, banjo ja alasin

Suomen uusin Youtube-ilmiö on jyväskyläläinen Steven`n` Seagulls -yhtye. Bändi on ladannut nettiin cover-versioita klassisista Rock and Roll -kappaleista, joita yhtye soittaa amerikkalaisilla perinnesoittimilla kuten banjolla.

Bändin uusin lataus on omalaatuinen versio AC/DC:n kappaleesta Thunderstruck. Soittimina kappaleessa käytetään esimerkiksi lusikoita, alasinta ja banjoa. Videota on ladattu vajaassa kahdessa viikossa jo yli neljä miljoonaa kertaa. Vertauskohtaa voi hakea suomalaisen Sara Forsbergin eli Smoukahontasin kielivideosta, jota on katsottu 12 miljoonaa kertaa viiden kuukauden aikana.

Hanuria videolla soittava Viljam Hänninen kertoo avoimesti olevansa yllättynyt ja ylpeä kappaleen Youtube-menestyksestä.

– Harvasen päivä käydään tarkistamassa kuinka monta kertaa kipaletta on ladattu. Tuo alasin tuli kuvioihin mukaan vain pari tuntia ennen kuvausta, Hänninen naurahtaa.

Muita bändin Youtube-latauksia ovat Dion Holy Diver ja Iron Maidenin The Trooper. Viimeisimmän kappaleen menestys on poikinut yhtyeelle julkisuutta myös rapakon takana. Useat amerikkalaiset nettisivustot ovat viime päivinä huomioineet omalaatuisen jyväskyläläisyhtyeen.

– Keikkakyselyitä on tullut Jenkkilästä ja Saksasta. Toivottavasti joskus päästään Amerikkaan vielä kiertueelle, sillä vähän on jo ollut sellaista puhetta. Lisäksi ollaan sovittu keikoista Virossa ja Ruotsissa alkusyksyn aikana, Hänninen toteaa.

Seuraavan kerran Steven`n` Seagullsin voi nähdä perjantaina ja lauantaina Jyväskylässä, kun bändi esiintyy yökerho Londonissa.

Videon Youtube-menestyksestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Pentti Rasinkangas tapasi isänsä ensimmäisen kerran 61-vuotiaana – on saanut saman palkinnon kuin Röllin luoja ja kertoo nyt tehneensä viimeiset laulunsa

Marko Ahosen tärpit: Veteraaninäyttelijä Sam Neill kiertää ympäri Tyyntä valtamerta

Miljoonasade-biisikilpailun voittokappale on Näkymätön

Marko Ahosen tärpit: Bond-seikkailu Mustekala muistuttaa nimeään ja on kovin vetelä esitys

Sienimetsässä näyttää nyt todella hyvältä – asiantuntija Jenna Purhonen kertoo, miten limanuljaska nyljetään oikeaoppisesti

Nämä olympialaiset järjestetään koronasta huolimatta – Jämsään odotetaan satoja juoksijoita

Jyväskylässä työskennellyt lääkäri Pippa Laukka panee 11 julkkiksen elämän kuntoon – Elämäntaparemontissa keuruulaisille tuttu Jippu

Jyväskylän Rock In The City peruuntui, kaksi sinne buukattua kotimaista kärkibändiä sai äkkipestin samalle viikonlopulle Lutakon Lippaan

Pieni pintaremontti voi nostaa myytävän asunnon kiinnostavuutta hurjasti – "Asiat, jotka ovat häirinneet asukasta, haittaavat todennäköisesti myös ostajaa"

Marko Ahosen tärpit: James Bond ottaa pitkän askeleen vähemmän höpsömpään suuntaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.