Masterchef-ohjelmasta ensimmäisenä pudonnut teki kohtalokkaan virheen: "En olisi uskonut"

Torstaina Masterchef Suomi -ohjelman ensimmäisessä pudotustehtävässä joutui kotimatkalle jyväskyläläinen Kreetta Ahonen. Ahonen joutui viime viikolla pudotukseen eli niin sanottuun painetestiin.

Pudotuksen aluksi yksi uhan alla olevista kilpailijoista pääsi turvaan taitotehtävässä. Taitotehtävässä kilpailijoiden piti suunnitella yhdeksästä eri raaka-aineesta mahdollisimman kaunis annos. Tuomaristo eli Tomi Björck, Henri Alen ja Sara La Fountain arvioivat lopputulosta yksinkertaiseksi, mutta kiireeseen nähden hyväksi suoritukseksi. Tämä ei kuitenkaan auttanut välttämään painetestiä, johon Ahonen lopulta joutui.

Painetestissä kilpailijat saivat valita yhden pääraaka-aineen, joka oli valmistettava annokseen kolmella tunnistettavalla tavalla.

Ahonen päätti valita lohen, josta hän valmisti kevyesti savustettua lohta, rapeaa kalannahkaa, maa-artisokka-peruna-pyrettä, hiillostettua sipulia ja kalanperkeistä keitettyä lientä, josta valmistui lopulta kermainen kastike.

Kohtalokas virhe sattui tehtävän lopussa, kun Ahonen pudotti rapean kalannahkapalan lattialle ja lopun kiireessä hän nosti sen vaistomaisesti takaisin lautaselle.

Tuomaristo kritisoi annosta maun eli erityisesti suolan ja savun puuttumisesta. Lisäksi kalannahkaa tuomaristo ei suostunut maistamaan, koska se oli käynyt lattialla.

– En olisi uskonut, että olen eka, joka täältä lähtee. Harmittaa ihan vietävästi, että kisa loppui ennen kuin ehti alkaakaan. Toisaalta nyt on ihana mennä takaisin kotikeittiöön, jossa ei ole Masterchef-kelloa, Ahonen kuvaili tuntojaan kisan lopuksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .