Jyväskyläläinen myyntipäällikkö yllätti laulukisoissa – Iskelmäparatiisin finaaliin

Ari-Matti Niemi veti lähes kylmiltään itsensä finaaliin Juha Tapion biisillä.

Jyväskyläläinen myyntipäällikkö Ari-Matti Niemi, 27, on tehnyt kovan yllätyksen Iskelmäparatiisi-laulukisassa. Mies, joka ei ole aiemmin osallistunut yhteenkään laulukilpailuun ja muutoinkin laulanut aiemmin lähinnä omaksi ilokseen, haastaa joukon laulun ammattilaisia Ikaalisten finaalissa lauantaina 10.6.

Iskelmäparatiisi on laulukilpailu, joka pyrkii kisamaan Tangomarkkinoiden kanssa iskelmäpohjaisella musiikilla. 260 osanottajasta on nyt karsintojen jälkeen jäljellä enää neljä naista ja neljä miestä, heistä Niemi siis todellisena Mustana Hevosena finaalissa.

– En ole aiemmin esiintynyt bändin kanssa enkä koskaan kilpaillut. Lauluakaan en ole erityisemmin harrastanut. Musiikista toki olen ollut aina kiinnostunut. Niinpä nyt, kun karsinnat olivat Saarijärvellä, joka on mun toinen kotipaikkakuntani, lähdin mukaan. Menestys finaaleissa olisi mahdottoman iso yllätys, kun jo tähänastinenkin on sitä ollut, Niemi kertoo.

Semifinaaleissa Niemi esitti kahteen kertaan Juha Tapion Jotain niin oikeaa.

– Ensimmäinen kierros oli sellainen lyhyt esitys, toisella kierroksella sitten vedettiin koko biisi.

Niemen menestystä korostaa se, että harjoitukset vedettiin todella nopeasti 40 laulajan kesken, joten tuntuma esimerkiksi bändiin jäi ohueksi.

Kisassa oli semifinaaleissa mukana vielä Ari Lavu Karstulasta ja Katja Hirvonen Ähtäristä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.