Jyväskyläläisbändi lähtee ensimmäiselle ulkomaankiertueelleen

Kaustisten musiikkilukiossa vuonna 2009 alkunsa saanut, sittemmin jyväskyläläistynyt grungebändi Magic Meredith lähtee ensi viikolla kahdeksi viikoksi kiertämään Itä-Eurooppaa. Viime vuonna Dive-debyyttialbuminsa julkaissut yhtye soittaa kymmenen päivän aikana yhdeksän keikkaa Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa sekä Slovakiassa. Kyseessä ovat kokoonpanon ensimmäiset esiintymiset Suomen rajojen ulkopuolella.

– Slovakialainen ohjelmatoimisto Black Cloud Picture lähestyi jyväskyläläistä Authentic Sounds -ohjelmatoimistoamme. He järkkäävät kiertueita, ja siellä on käynyt heidän kauttaan muitakin suomalaisia bändejä. Viime vuoden puolella tätä alettiin suunnitella ja nyt kiertue on tapahtumassa, bändin basisti Juuso Rinta kertoo.

Vaikka Magic Meredith onkin ehtinyt jo esiintyä muun muassa Provinssirockissa, Ilosaarirockissa ja QStockissa, on se vielä uusi tuttavuus kotimaassaankin. Siksi viikon päästä alkavan ulkomaan-kiertueen vastaanotto onkin vielä arvoitus.

– Innolla toki odotamme, että miten meidät otetaan vastaan. Positiivisin mielin olemme lähdössä, hyvä reissu on varmasti luvassa. Kukaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt keikoilla ulkomailla, eli tämä on bändille ihan uusi valloitus.

Jos väkeä ei keikoilla näy, tuntuu se vääjäämättä soittajien kukkaroissa. Tienaaminen ei tosin ole Rinnan mukaan yhtyeen motiiveissa ensimmäisenä.

– Jos ei muuta, niin tehdään road trip Itä-Eurooppaan. Minulla on tosin sellainen aavistus, että musiikkimme saattaa mennä siellä päin kaupaksi, Soundgardenin ja Alice In Chainsin yhtyeensä suurimmiksi vaikuttajiksi listaava Rinta sanoo.

Kiertueen jälkeen Magic Meredith keskittyy seuraavan levynsä musiikin säveltämiseen ja sovittamiseen. Sen Rinta uumoilee ilmestyvän ensi vuonna.

Magic Meredith kiertää Itä-Euroopassa seuraavasti:

11.6. Viro, Tallinna

12.6. Latvia, Jelgava

13.6. Liettua, Marijampole

14.6. Puola, Varsova

16.6. Slovakia, Lipany

17.6. Slovakia, Kosice

18.6. Puola, Krakova

19.6. Liettua, Vilna

20.6. Latvia, Rica

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .