Jyväskyläläisellä Eija Kannisto-Ceesaylla on unelma: Koulu gambialaiseen kylään!

Toistaiseksi kasassa on tontti ja betoniharkot. Lisärahoitusta haetaan muun muassa järjestämällä hyväntekeväisyyskonsertti Sepänkeskuksessa.

Jyväskyläläinen Eija Kannisto-Ceesay, 54, luotsaa hyväntekeväisyysyhdistystä, joka auttaa afrikkalaista Gambiaa. Rise and Shine Gambia ry:n tarkka avustuskohde on Kayelin kylä.

– Haluamme helpottaa kyläläisten elämää. Köyhyys on siellä käsin kosketeltavaa. Kylästä puuttuu sähköt, kaivosta loppuu aika ajoin vesi ja lapsilla on vaikeuksia päästä kouluun, Kannisto-Ceesay kertoo.

Afrikka alkoi puhutella häntä jo lapsena. Kayelin kylä on tullut jyväskyläläiselle tutuksi hänen gambialaisen miehensä kautta.

– Kun menin sinne ensimmäisen kerran, olin varmasti ensimmäinen valkoihoinen, jonka he näkivät. Siitä yhteisöstä on tullut minulle rakas.

Kannisto-Ceesay perusti hyväntekeväisyysyhdistyksensä vuosi sitten. Kayeliin on lähtenyt Jyväskylästä avustuskuorma terveydenhoitovälineitä kuten pyörätuoleja, kävelykeppejä ja verenpainemittareita. Ne olivat lahjoitus Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä. Kannisto-Ceesay etsii lisää yhteistyökumppaneita.

– Päällimmäinen projektimme juuri nyt on koulun rakentaminen. Olemme saaneet sitä varten kylästä hehtaarin tontin. Tähän mennessä meillä on koossa vasta betoniharkot perustuksiin.

Lauantaina 22. syyskuuta yhdistys järjestää Jyväskylässä hyväntekeväisyyskonsertin, jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä koulutyömaalle. Konsertissa kuullaan afrikkalaisia rytmejä. Lavalle nousee myös neljä keskisuomalaista kuoroa. Esitykset pidetään Sepänkeskuksessa alkaen kello 15. Pääsylipun hinta on 5 euroa ja se sisältää kahvitarjoilun.

Ensi talvena Kannisto-Ceesay järjestää ryhmämatkan Gambiaan.

Lisätietoja puhelinnumerosta 040 5778 216 ja yhdistyksen Facebook-sivulta osoitteesta https://www.facebook.com/finlandgambia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .