Jyväskyläläisille tuttu virastomestari on kuollut

Monen jyväskyläläisen tuntema virastomestari Antti Saarinen on kuollut. Hän syntyi Tampereella 29.5.1940 ja menehtyi 2. maaliskuuta vuodeosastolla liukastumistapaturmassa tulleiden pään vammojen seurauksena.

Saarinen aloitti Jyväskylän kaupungin palveluksessa 1.7.1979 vahtimestarina ja myöhemmin kaupungintalon virastomestarina, mistä virasta jäi eläkkeelle 31.3.2004.

Virastomestarin virka oli ”näköalapaikka” koko kaupungin hallintoon, päätöksentekoon ja tärkeisiin tapahtumiin ja ennen kaikkea, näköala myös kulissien taakse.

Saarinen oli omalta virastomestarin paikaltaan näkemässä muun muassa viiden maan presidenttien tapaamisen kaupungintalolla kylmän sodan päättymisen kymmenvuotisjuhlassa 1999. Saipa hän tervehtiä myös Ruotsin kuningasparia heidän vieraillessaan kaupungintalolla.

Ystävät pyysivätkin Saarista kirjoittamaan muistelmat virastomestarin ajoiltaan, mutta hän kieltäytyi eteläpohjalaisen miehen ehdottomuudella vaitiolololupaukseensa vedoten.

Saarinen oli aktiivinen osallistuja ja monessa mukana. Hän toimi muun muassa Jyväskylän sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtajana 1985–88, Jyväskylän ammatillisten paikallisjärjestöjen sihteerinä sekä Kunnallisten työntekijöiden ja viranhaltijoiden osasto 103 puheenjohtajana. Aikaa riitti vielä Osuuspankin ja Keskimaan edustajistoihinkin.

Saarinen oli myös Keski-Suomen käräjäoikeuden lautamiehenä yli kymmenen vuotta ja ja hän sai herastuomarin arvon 2003.

Viimeisimpiä asioita, joista Saarinen kantoi yhteistä huolta, oli Kirkkopuiston pysäköintitalo. Keskisuomalaisen mielipiteisiin asiasta kirjoittanut Saarinen muistutti, että kun kirkkoa viimeksi korjattiin, kaupungintalon valtuustosalin seiniin tuli murtumia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .