Jyväskyläläisräppäri Konstaogin debyytti haastaa ajatusmaailman

Jyväskyläläinen räppäri Konstaog julkaisee ensimmäisen kokopitkän albuminsa tänään perjantaina 7. kesäkuuta jyväskyläläisen Idealeka -levymerkin kautta.

26-vuotias artisti, oikealta nimeltään Konsta Oksanen kertoo levyn olevan “nuoren miehen elämää ja oman paikkansa etsimistä”.

Levyn nimi XP tulee sanasta ”experience”. Levy sisältää Oksasen mukaan kokemuksia, joita artistilla on ollut viime vuosina.

– Siinä on sellaista oman ajatusmaailman haastamista ja maailmankatsomuksenkin uusiksi miettimistä.

Levyltä ennakkoon julkaistut Bensas- ja Bebe-singlet ovat saaneet hienosti soittoa muun muassa YleX:llä. Lisäksi Spotify nosti Beben isolle Suomiräpin järkäleet -soittolistalle.

 

Musiikki on ollut Oksaselle aina sydäntä lähellä, mutta sen tekemisen pariin mies päätyi vasta kun huomasi, miten tekstit pystyivät koskettamaan häntä henkilökohtaisesti ja syvältä.

– Musiikin tekemisen pariin ikään kuin vain ajatui.

Oksasella ja hänen kavereillaan on oma studio Jyväskylän keskustan kupeessa. Studio tekee yhteistyötä Homies Youth Workin kanssa.

– Autetaan siellä nuoria, jotka haluavat toteuttaa visioitaan musiikin kanssa.

Oksanen kertoo päätyneensä Idealeka-levymerkin alle viime syksynä julkaisemansa ID-nimisen ep:n kautta. Hän kertoo lähteneensä itse kyselemään ep:n julkaisun jälkeen, josko löytyisi joku merkki joka haluaisi tehdä yhteistyötä.

Tulevaisuudensuunnitelmikseen Oksanen kertoo uusien ”bängereiden” tekemisen.

– Ja myös kovien keikkojen vetämisen!

Kuuntele XP-albumi Spotifystä tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .