Jyväskyläläistä ravintolaosaamista kisassa Kevätmessuilla – Joona Finni kilpailee Vuoden tarjoilija -tittelistä

Joona Finni ravintola Figarosta Jyväskylästä on päässyt Vuoden tarjoilija -kilpailun finaaliin. Ravintola-alan ammattilaisten Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailua käydään paraikaa Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa.

Finaali on lauantaina ja voittajat julistetaan kello 16.

– Vuoden tarjoilija 2019 -semifinalistien taso oli erittäin tasainen ja kilpailijat yllättivät korkeatasoisella palvelulla. Monipuolisissa kilpailutehtävissä korostui tekninen osaaminen. Finaaliin pääsivät ne kilpailijat, jotka osasivat parhaiten yhdistää tekniseen osaamiseen onnistuneen palvelukokemuksen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, joka on Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.

– Vuoden kokki 2019 -semifinaali oli tasokas ja erittäin tasainen kilpailu. Semifinalistit valmistivat 16 hengelle ennakkotehtävän mukaisen annoksen kahdessa tunnissa. Kilpailijoiden tehtäväanto oli hyvin vapaamuotoinen, mistä syystä nähtiin erilaisia ja monipuolisesti valmistettuja annoksia. Tuomariston mielestä kaikki onnistuivat hyvin omassa suorituksessaan. Vuoden kokki 2019 -finalisteja odottaa vaativat tehtävät johon tarvitaan monialaista osaamista, kiteyttää Vuoden kokki -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.

Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit ovat:

1. Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 82,41 p
2. Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 75,05 p
3. Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 73,04 p
4. Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 71,22 p

Maksimipistemäärä oli 100 pistettä.

Vuoden Kokki 2019 – finalistit ovat:

1. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 823 p
2. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 821 p
3. Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 820 p
4. Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 819 p
5. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 793 p

6. Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 781 p
7. Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 762 p
8. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 755 p

Maksimipisteet olivat 960 pistettä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .