Jyväskyläläisten esitys Oslossa meni nappiin – Voittoa ei tullut

Jyväskyläläinen rock-yhtye Typeface kilpaili myöhään sunnuntai-iltana kansainvälisessä Global Battle of Bands -kilpailussa. Oslossa järjestetyssä finaalissa oli mukana 16 eri maan edustajat. Jokainen sai soittaa 8 minuutin ajan tuomaristolle ja yleisölle.

Suurin osa illan edustajista soitti perinteisempää ja raskaampaa rockia kuin Typeface.

Typeface viestitti Keskisuomalaiselle, että he halusivat erottautua muista bändeistä selkeästi lavalla.

– Päätimme soittaa vain yhden biisin kahden sijaan ja luoda siitä spektaakkelin muun muassa pitkällä introlla, jossa kitaristimme soitti yksin lavalla kitaraa viulujousella, bändi kertoi sähköpostitse.

Neljän hengen bändi oli erittäin tyytyväinen esitykseensä.

– Oli hienoa huomata, miten ihmiset olivat positiivisesti ihmeissään ja suu ammollaan musiikistamme, koska todella poikkesimme muista.

Vaikka voittoa ei tullutkaan, kilpailu varmisti myös bändin omaa tunnetta siitä, että heidän indierockinsa sopii Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Tästä on kyllä hyvä aloittaa debyyttilevymme äänittäminen ja tuotanto loppuviikosta.

Voittajaksi valittiin latvialainen Triana Park.

Global Battle of Bands on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2004. Tänä vuonna Suomen finalisti valittiin perinteisten livekarsintojen sijaan verkon kautta. Online-kisaan ilmoittautuneista bändeistä valittiin kolme parasta, joista tuomaristo lopulta äänesti voittoon Typefacen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .