Jyväskylän Superparkissa touhutaan haikeissa tunnelmissa – suosittu sisäpuisto sulkee ovensa pian

Superparkissa riittää vilskettä elokuisena iltapäivänä. Sisäaktiviteettipuisto vilisee lapsiperheitä ja eri ikäisiä kaveriporukoita. Monet juhlistavat koululaisten viimeistä lomapäivää pelien ja temppuilun parissa jättäen samalla jäähyväisiä puistolle.

Sisäaktiviteetti- ja sisäleikkipuistot sekä trampoliinipuistot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Tekemistä riittää iästä, säästä ja vuodenajasta riippumatta.

Puistojen tavoitteena on muun muassa lasten ja nuorten liikkumisen lisääminen. Sisäaktiviteettipuisto tarjoaa ohjelmaa niin lasten syntymäpäiville kuin työyhteisöjen virkistäytymiseenkin.

Monien harmiksi Jyväskylän Superpark lopettaa toimintansa Paviljongissa Lutakossa. Puisto on auki viimeistä päivää tulevana sunnuntaina 11. elokuuta. Superpark kertoi heinäkuun lopussa Keskisuomalaiselle lopettamisen syynä olevan haasteet toiminnan yhteensovittamisessa Messu- ja tapahtumakeskuksen tarpeiden kanssa.

Vuokrasopimus on edellyttänyt Superparkin raivaamista tieltä silloin, kun Messu- ja tapahtumakeskus on tarvinnut hallia käyttöönsä.

Runsaan asiakasmäärän ja Superparkissa vallitsevan hulinan perusteella ei arvaisi puiston tekevän lähtöä. Anu Pulkkinen ja lapset Veera, 6, ja Konsta, 8, ottavat mittaa toisistaan Superball-pelissä. Veera ja Konsta nimeävät suosikkiaktiviteetikseen trampoliinit.

– Olen käynyt täällä paljon. Tramppa on paras juttu, kertoo Konsta.

– Harmi, että tämä lopettaa. Tämä on niin monipuolinen. Jyväskylässä on toki muitakin sisäaktiviteettipuistoja, mutta täällä tulee liikuttua selvästi eniten. Huomaa, että välillä tulee ihan hiki, Anu-äiti sanoo.

Myös Timo Jylhä, Elsi, 9, ja Atso, 7, ovat vierailleet Superparkissa useita kertoja. Elsin ja Atson lempipuuhaa puistossa on vaahtomuovialtaaseen eli ”juustomereen” loikkiminen sekä jalkapallo. Myös Jyväskylän muut sisäaktiviteettipuistot ovat perheelle tuttuja.

– Hypin juustomereen kivihyppyjä, kynttilähyppyjä ja kierrehyppyjä. Täällä on paljon urheilullisia aktiviteetteja, Elsi sanoo.

– Superparkissa on paljon aktiviteetteja myös aikuisille. Tämä on sellainen koko perheen juttu. Joulun alla huomasi, että täällä kävi paljon myös pikkujouluporukoita kisailemassa aikuisten kesken, Timo-isä kertoo.

11-vuotiaat Kiana Kulju, Emma Aronta, Ida Nummi, Sanni Tonteri ja Saga Autere juhlivat Kuljun syntymäpäivää temppuillen Air Trackilla, vaahtomuovialtaassa ja trampoliineilla.

Kaveriporukasta löytyy niin cheerleadingin, voimistelun kuin akrobatiankin harrastajia, joille Superpark on mieluisa vapaa-ajanviettopaikka. Puiston lopettaminen on heidän mukaansa ”aika masentavaa”.

– Tämä on monipuolisempi kuin muut vastaavat puistot, joissa olen käynyt, kertoo Tonteri.

– Olemme käyneet täällä usein. Täällä on niin kivaa. Olisi tosi hienoa, jos Superparkille löytyisi uudet, vielä isommat tilat, joihin mahtuisi vielä enemmän kaikkea! Kulju sanoo.

Superpark ei halunnut kommentoida mahdollisia jatkosuunnitelmiaan Jyväskylässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .