Kaupungin tunnetuin ravintola saattaa saada häädön – kerro meille muistosi!

Ravintola Rentukan yllä leijuu kysymysmerkkejä. Kortepohjan ylioppilaskylässä Jyväskylässä sijaitseva legendaarinen, etenkin opiskelijoiden suosima ravintola saattaa joutua väistymään uusien suunnitelmien tieltä. Ainakin tulee muutos.

Lounasravintola ja kuntosali

Ylioppilaskylän rakennukset omistaa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Ravintolatoiminnalle vuokrattua liiketilaa on alettu katsoa uusin silmin kahdestakin syystä. Ensinnäkin:

– Rakennus pitää peruskorjata lähivuosina, JYY:n toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo.

Toisekseen:

– Olemme tehneet alueen asukkaille kyselyjä. Kanta näyttää olevan, että toisenlaiselle toiminnalle olisi enemmän kysyntää.

Muutama vaihtoehto on Huttusen mukaan jo hahmottunut.

– Paikalle on maalailtu opiskelijahintaista lounasravintolaa ja alueen nykyistä kuntosalia parempaa liikuntatilaa. Kortepohjaan on myös kaivattu lisää yhteisöllisiä tiloja, jotka soveltuisivat opiskeluun ja kerhotoimintaan.

Monipuolisempaan käyttöön

Uudet suunnitelmat eivät Huttusen mukaan välttämättä sulje pois sitä mahdollisuutta, että iltaravintolatoiminta jatkuisi ainakin jossakin muodossa.

– Pelkkä yökerhotoiminta ei ole ollut viime vuosina vetonaula, mutta tapahtumat ovat houkutelleet talon täyteen. Ehkä niitä voisi olla jatkossakin.

Huttusen mielestä liiketila palvelisi kortepohjalaisia parhaiten, jos se saataisiin nykyistä monipuolisempaan ja ympärivuorokautisempaan käyttöön.

Miten kävisi kulttuurin?

Rentukkaa pyörittää jyväskyläläinen yritys Crapulax Oy. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Ravintoloitsija Kristian Kytöpuro löytää kuvioon heti yhden ratkaisumallin.

– Samassa tilassa voisi hyvin toimia päivisin lounas- ja iltaisin tapahtumaravintola.

Kytöpuron mukaan myös Rentukalla on ollut ajatuksena laajentua lounasravintolaksi.

Se vaihtoehto tuntuisi Kytöpurosta monessa mielessä ikävältä, jos ravintola Rentukka saisi kokonaan lähtöpassit.

– Silloin kuolisi iso osa kortepohjalaista kulttuurielämää. Alueella ei ole muita, vastaavia konserttitiloja. Elävän musiikin lisäksi tarjolla on myös stand upia, teatteria ja burleskia.

"Olisi kätevämpää syödä täällä"

Kortepohjassa tavatut opiskelijat innostuivat kuultuaan suunnitelmasta, että heidän kotikulmilleen on ideoitu opiskelijahintaista lounasravintolaa.

– Nyt käyn lounailla ympäri kaupunkia. Olisi kätevämpää syödä täällä etenkin sellaisina päivinä, kun ei ole luentoja, erityispedagogiikan opiskelija Tanja Sorsa sanoi.

Kannatusta saa myös se, että ylioppilaskylään saataisiin uusi kuntosali.

– Nykyinen ei ole kauhean hyvä. Jos tänne saataisiin uusi kuntosali ja lounaspaikka, en jäisi kaipaamaan Rentukkaa. Sillä on pitkä historia, mutta rakennus menee vähällä käytöllä hukkaan, tietojärjestelmätieteen opiskelija Antti Mattila arvioi.

– Kulta-ajat olivat silloin, kun äitini opiskeli täällä. Enää Rentukka ei ole semmoinen olohuone.

Uusi edustajisto päättää

Päätös Rentukan peruskorjauksesta ja liiketilan uudesta suunnasta pyritään tekemään ensi vuonna. Viimeisen sanan ravintola Rentukan tulevaisuudesta sanoo opiskelijoiden muodostama JYY:n edustajisto. Se aloittaa uudessa kokoonpanossaan tammikuussa. Puheenjohtajana vuoden loppuun jatkava Taimo Halme ei anna liikaa toivoa:

– Edellisellä edustajistolla oli vahvasti se fiilis, että lounasravintola ja kuntosali vastaavat nykyisten kortepohjalaisten opiskelijoiden toiveita parhaiten ja että yrittäjävetoinen iltaravintola lopetettaisiin.

Rentukka aloitti 1972.

Oletko viettänyt hurjaa opiskelijaelämää Rentukassa, tavannut siellä kenties puolisosi tai osallistunut vaikka takavuosien legendaariseen Olvi-juoksuun? Kerro muistosi meille Keskisuomalaisen Facebook-sivulla, keskustelupalstalla tämän jutun yhteydessä tai sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi. Käytämme tarinoita jatkojutun pohjana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .