Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Miss Helsinki -finalisti Saara, 24, haluaa rikkoa stereotypioita: "Missi voi olla toimitusjohtaja"

Miss Helsinki -kilpailun 10 finalistia julkistettiin perjantaina. Finalistien joukossa on 24-vuotias Saara Kemiläinen, joka opiskelee Jyväskylän yliopistossa, pääaineenaan viestinnän johtaminen.

– Muutin Jyväskylään 2013 opiskelemaan puheviestintää ja valmistuin 2016 keväällä kandiksi. Sitten vaihdoin kauppakorkeaan, missä opiskelen vieläkin. Gradu on vielä kesken ja yksi kurssi suorittamatta, joten aika säännöllisesti vieläkin käyn Jyväskylässä.

Hänen tavoitteenaan on valmistua maisteriksi tulevan lukuvuoden aikana, vaikka hän asuukin nykyään vakituisesti Helsingissä ja Miss Helsinki -kilpailu vie aikaa. Helsinkiin hän muutti vuosi sitten työn ja rakkauden perässä.

– Viestinnän alan työt ovat suurimmaksi osaksi Helsingissä, joten nyt olen tehnyt täällä töitä. Teen markkinointia pankkialan konsulttiyrityksessä.

Kemiläinen kertoo muuttaneensa kesällä yhteen tyttöystävänsä kanssa.

– Kaikista muistakin Miss Helsinki -kilpailijoista mainitaan, että seurustelevatko he vai eivät, joten ei se mitenkään salaista tietoa ole. En halua kuitenkaan tehdä asiasta isompaa numeroa.

Missikisaan luomaan verkostoja

Kemiläinen ei haaveile tekevänsä varsinaista uraa misseydestä, vaikka kauneuskilpailuun osallistuukin.

– Haluaisin joskus tulevaisuudessa perustaa oman viestintä- tai markkinointiyrityksen. Olen täällä luomassa verkostoja ja näkemässä miten tämä maailma toimii.

Hän on seurannut Miss Helsinki- kisaa jo useamman vuoden, mutta ei ole voinut aiemmin hakea siihen kilpailun sääntöjen takia. Kilpailuun osallistuvan on asuttava vakituisesti pääkaupunkiseudulla.

 

– Keväällä aluksi puolitosissani hain castingeihin mukaan. Sitten kevään ja kesän mittaan on ollut karsinnat ja semifinaalit. Nyt sitten pääsin finaaliin.

Kilpailijoiden matka on siis alkanut jo huhtikuussa ja se huipentuu 8. joulukuuta järjestettävään Miss Helsinki 2019 -finaaliin. Sitä edeltää kiertue, jonka aikana finalistit kiertävät ympäri Suomea.

– Varsinkin kulunut viikko on ollut tosi mielenkiintoinen ja olen päässyt tapaamaan hienoja ihmisiä, mutta on tämä myös tosi haastavaa, varsinkin töiden ohella. Kilpailu vaatii todella paljon sitoutumista ja aikataulujen sovittelua.

Naisten aseman puolesta

Kemiläinen haluaa rikkoa stereotypistä ajattelua siitä, millaista on olla missi.

– Haluan rikkoa vanhanaikaista ajattelua, että minkälainen missimaailma on. Naisten asema yhteiskunnassa on minulle tosi tärkeä asia. Mielestäni Miss Helsinki voi olla toimitusjohtaja. Jokaisen niin naisen kuin miehenkin pitäisi pystyä tavoittelemaan hänen haluamiaan asioita ilman yhteiskunnan painetta.

Kauneuskilpailuissa ulkonäkö on keskeinen asia, mutta Kemiläinen halua muistuttaa, että hyvinvointi on kokonaisvaltaista.

– On tärkeää muistaa huolehtia koko kropan hyvinvoinnista, eikä pelkästään siitä että näyttää nätiltä. Silloin pääkin toimii paremmin.

Kemiläinen on osallistunut myös fitness-kisoihin, mutta juuri nyt niille ei ole aikaa.

– Treenaan edelleen säännöllisesti ja syön hyvin, mutta kilpailuihin panostaminen olisi tällä hetkellä liian haastavaa töiden ja opiskelujen ohella.

Jyväskylään hän kaipaa edelleen kovasti ja haluaakin pitää yhteydet Keski-Suomeen yllä.

– Jyväskylä on aivan mahtava opiskelijakaupunki. Ei Helsingissä ole sellaista samanlaista yhteisöllisyyden tunnetta, mitä tunnen Jyväskylässä.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .