Jyväskylässä tehdään koiranäyttelyennätys – mukana myös harvinaisia rotuja

Joka marraskuussa Paviljongissa järjestettävä Jyväskylän kansainvälinen koiranäyttely (21.–22.11.) tekee kaikkien aikojen ennätyksen. Ilmoittautumisia on tullut 9 850, kun edellinen ennätys niin sanottujen tulpanäyttelyiden ajalta on noin 7 800. Suosittu näyttely ruuhkauttaakin Paviljongin alueen.

Viikonloppuun on mahdutettu kaksi koiranäyttelyä, mikä selittää ennätyksen. Kaikki rodut arvostellaan molempina päivinä ja sama koira voi kilpailla palkinnoista molempina päivinä. Lauantaina näyttelyyn osallistuu 5 174 ja sunnuntaina 4 676 koiraa.

Näyttelyyn ilmoitetut koirat edustavat noin 285 eri rotua. Suosituimman rodun tittelin vie tänä vuonna shetlanninlammaskoira, rotua on mukana lauantaina 119 ja sunnuntaina 115. Myös kultaisianoutajia ja cavalier kingcharlesispanieleita on yli 100 molempina päivinä.

Paikalla on myös useita erittäin harvinaisia rotuja, kuten uruguayncimarron, posavinanajokoira ja kishu.

Näyttely tarjoaa yleisölle monenlaista muutakin nähtävää. Lauantaina on ensimmäistä kertaa Jyväskylässä koiratanssin suomenmestaruuskilpailu.

Sunnuntaina puolestaan on muun muassa on lasten lelukoirakilpailu, lähes lentäviä frisbeekoiria, agilityä ja poliisikoiria. Myös Jyväskylän kaverikoirat ovat paikalla valmiina ottamaan vastaan rapsutuksia. Sunnuntaina Suomen Kennelliitto myös palkitsee ansioituneita kaverikoiria.

Näyttely saattaa aiheuttaa liikenneruuhkia Paviljongin ja keskustan pysäköintialueilla. Näyttelyn järjestävät toivovatkin yleisön käyttävän mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä ja keskustan pysäköintialueita Paviljongin rajallisen pysäköintitilan vuoksi.

Näyttely on auki molempina päivinä kello 7.30–18.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .