Käsintehdyissä kengissä Linnaan – kansanedustaja sijoitti juhlajalkineisiin pitkän pennin

Keskisuomalaiskansanedustaja Touko Aalto (vihr.) astelee parin viikon kuluttua itsenäisyyspäivän vastaanotolle sellaisissa kengissä, että vastaan ei takuulla tule toisia.

Aalto tilasi syksyllä jyväskyläläissuutari Simo Nousiaiselta aikaa kestävät, kokonaan käsintehdyt juhlakengät.

Itävaltalaisesta korkeakiiltoisesta vasikannahasta valmistetut, Oxford-tyyppiset herrainkengät ovat tekijänsä mukaan vuosikymmenien sijoitus. Hintaa jalkineille tuli Aallolle räätälöityine tukipohjallisineen noin 2000 euroa.

Pitkän ajan investointi

– Halusin sijoittaa suomalaiseen pienyrittäjyyteen ja käsityöläisyyteen ja tehdä kertakäyttökulttuurin sijaan kestävämmän valinnan, Aalto perusteli valintaansa.

Erikoisuutena kengissä ovat sisäpuolta koristavat Keski-Suomen maakunnan värit ja pohjallisessa komeileva maakuntalintu metso. Poliisin ja vartijan työt muutama vuosi sitten suutarin toimeen vaihtanut Nousiainen luovutti kenkäparin saajalleen maanantaina.

– Täytyy sanoa, että pieni kylmä hiki virtasi otsalla, kun kenkiä oltiin luovuttamassa, Nousiainen tunnusti KSML.tv:n haastattelussa.

Pukuhuolet häipyivät

Uuttakin kansanedustaja jaloistaan suutarin pakeilla oppi: pitkän miehen oikea jalka on vasenta isompi. Sopivaksi tehtyine tukipohjallisineen noin kokoa 47-48 vastaavat kengät istuivat Aallon mukaan jo ensi askelelta kuin valetut.

– Eroa kengällä ja jalkineella on kuin kaljalla ja oluella, eduskunnan olutseuran puheenjohtajanakin tunnettu Aalto veisteli uutukaisistaan.

Kansanedustajan osalta pukuhuolet tulivat kenkien myötä poispyyhkäistyiksi: pingviinipuku eli vuokrafrakki on miehellä jo varattuna.

KSML.tv:n haastattelussa kenkäkysymysten äärellä ovat suutari Simo Nousiainen ja Touko Aalto. Katso video ylhäältä!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .