Kai Hyttinen poimii herkkuja Himoksen Finnhitseillä

Finnhits Festivaali starttasi Matilla ja Tepolla sekä Pepe Willbergillä. Ilmassa oli reippaasti nostalgiafiilistä kun kesälomalaiset lauloivat mukana ”Mä jokapäivä töitä teen” -kappaletta ja vyölaukuin varustautuneet nuoret miehet vetivät sandaalisukkia ylös.

– Tämä vallitseva nostalgiabuumi syntyy siitä kun suuren ikäluokat, joihin itsekin kuulun, ovat nyt eläkeiässä, Kai Hyttinen tuumasi festivaalin backstagella.

Täysin paikkaansa tämä ei voi pitää, sillä yleisön edustetuin ikäluokka tuntui olevan 60- ja 70-luvuilla syntyneet.

Harvakseltaan keikkaileva Hyttinen nousi päivän lopuksi lavalle yhdessä Dannyn, Taiskan, Fredin, Lea Lavenin, Päivi Kautto-Niemen ja Markku Aron kanssa. Sama Finnhits Show nähdään Himoksella myös tänään lauantaina.

– Me ollaan täällä joka vuosi, helsinkiläinen seurue julisti yhteen ääneen.

Festivaali on vasta lajissaan toinen, joten ”aina” ei vielä vaadi valtavia. Viime vuoden tunnelma oli kuitenkin niin hyvä, että Sanna Hokkanen, Tia Jokela, Jussi ”Manu” Koivisto ja Jouni Hirvonen halusivat paikalle uudestaan.

– Tällä kuulee sellaista musiikkia, jota ei kauheasti radiossa enää soiteta. Se vie nuoruuteen ja siitä tulee hyvä olo, Koivisto sanoo.

– Ja välillä on ihan pakko lähteä tanssimaan, Jokela komppaa.

Hyttinen nähdään pian myös Jyväskylässä

Kai Hyttinen sanoo suostuneensa Finnhits Festivaalin esiintyjäksi saman hyvän tunnelman takia.

– Poimin nykyisin parhaat keikat päältä, hän hymyilee.

Yksi tällainen tuleva keikka on Kivistön työväentalolla jyväskyläläisen The Steeples -yhtyeen kanssa.

– Teen Steeplesin kanssa aina välillä keikkoja ja syyskuussa me esitetään musiikkia aina 60-luvulta lähtien.

Viime vuonna Hyttinen oli mukana Kuopion kaupunginteatterin näytelmässä Viulunsoittaja katolla.

– Viimevuotinen yhteistyö Jorma Uotisen kanssa näytelmän yhteydessä oli suurenmoista. Hänellä on ihmeellinen kyky repiä ihmisestä kaikki irti ja tuoda esiin puolia joiden olemassaolosta ei edes itse tiedä.

Hyttinen sanoo näyttelemistä harrastustoiminnaksi. Hän on nimittäin ollut eläkkeellä kahdeksan vuotta. Töiden pariin hän palaa jos kohdalla osuu tarpeeksi kiinnostava projekti.

– Se tekee laulamisesta tuoretta kun se ei ole enää rutiinisuoritusta.

Takahuoneessa Danny vilahtaa ohi ja kohta paikalle tulee Fredi. Toimittaja ei voi olla ajattelematta, että, moni 50-luvulla syntynyt antaisi tästä vaikka oikean kätensä.

Festivaali houkuttelee kaukaakin

Hyttisen vapaa-aikaan kuuluu nykyisin opiskelu. Orivedellä asuva mies on opiskellut kaksi vuotta venäjän kieltä ja ortodoksista kirkkomusiikkia Itä-Suomen yliopistossa.

– Olin pari vuotta sitten Smollnassa kalareissulla. Meitä oli siinä suomalaisia ja venäläisiä nuotion ympärillä ja kukaan ei puhunut yhteistä kieltä. Koska tiesin, että menen sinne seuraavanakin vuonna, päätin opetella vähän kieltä.

Innostus ei jäänyt pelkkiin perustervehdyksiin.

Mutta palataan vielä Himoksen tunnelmiin. Moni kävijöistä oli ulkopaikkakuntalaisia. Noin paristakymmenestä jututetusta kukaan ei ollut keskisuomalainen.

– Tänä vuonna on huonompi artistikattaus kuin viime vuonna, mutta kyllä me täällä hauskaa osataan pitää, tamperelainen naisseurue sanoo.

Punaisen Ristin pisteellä puolestaan oltiin valmiina paikkaamaan juhlimisen mukanaan tuomia isoja ja pieniä kolhuja.

– Meillä on vaativamman tason valmius, ensivastevalmius. Kyse on siitä, että järjestäjä haluaa ottaa kaikki asiat huomioon, päivystyksen johtajana toimiva Matti Partanen sanoo.

Hänellä on tänä kesänä takana reilut 100 tuntia vapaaehtoistyötä Punaisen ristin töissä.

Finnhits Festivaali jatkuu tänään Himoksella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .