Kaisa Leka palkittiin Puupäähatulla

Sarjakuvan Puupäähattu-palkinnon on saanut Kaisa Leka. Kotimaisen sarjakuvan vuotuisen pääpalkinnon myöntää Suomen sarjakuvaseura.

Palkintoperusteissa todetaan, että Kaisa Leka (s. 1978) on edistänyt sarjakuvillaan erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Leka, jolla oli vakava synnynnäinen jalkojen vamma, kuvaa jalkojensa vapaaehtoista amputaatiota tunnetuimmassa teoksessaan I Am Not These Feet.

Kaisa Lekan sarjakuvien teemoja ovat myös henkisyys ja itsensä etsiminen. Hän kertoo töissään avoimesti Hare Krishna -uskostaan.

Elämänmakuisten ja usein vakavienkin tarinoiden vastapainona toimii piirrosten yksinkertainen ja naivistinen tyyli. Sarjakuvaseuran mukaan pelkistetty kuvitus tuo lukijan lähemmäs aiheita, kun Leka kuvaa itsensä hiireksi, aviomiehensä ankaksi ja uskonnollisen gurunsa rauhalliseksi lehmäksi.

Kaisa Leka on sarjakuvataiteilija, graafikko, kuvittaja sekä kotikaupunkinsa Porvoon kaupunginvaltuutettu. Jälkimmäisen tehtävän myötä hänen sarjakuviensa teemakirjo on täydentynyt politiikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.