Kannattaako HDMI-kaapelista maksaa 50 euroa?

Tätä nykyä kovin moni kodin viihde-elektroniikkalaite on kytketty toiseen HDMI-kaapelilla, jolla voi siirtää muun muassa huipputarkkaa HD-kuvaa. Silloin kun piuhat ostetaan uuden television tai kotiteatterin kylkiäisenä, ei usemman kympin hinta välttämättä kiinnitä huomiota, mutta onko jopa 50 euroa maksava viiden metrin pätkä kaapelia hintansa väärti, jos sen voi halvimmillaan saadan alle kympillä?

Lifehacker.com-sivusto väittää, että ei. Itse asiassa, hienoilta kuulostavat liittimien kultapäällysteet ja interferenssisuojaukset ovat peruja analogia-ajalta, jolloin heikkolaatuinen piuha saattoi tutkimusten mukaan olla altis häiriöille – vaikka lifehack.com sanoo tämänkin olevan arkikäytössä kyseenalaista.

Nykyisin HDMI-kaapeleissa kulkeva signaali on digitaalinen, joten joko se tulee perille tai ei. Tähän ei kaapeli laatu vaikuta tippaakaan. Tämän kaltaisiin tuloksiin on tullut myös muun muassa lifehacker.comin siteeraama PC World -julkaisu, joka on todennut testiensä perusteella, että "moitteetonta toimintaa voi odottaa miltä tahansa 4-metriseltä kaapelilta, hinnasta riippumatta".

Kalliit kaapelit ovat markkinoilla lifehacker.comin mukaan ainoastaan siksi, että niissä on huikeat katteet, samalla kun kuluttajat ovat tietämättömiä.

Lisää aiheesta löydät täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.