Kansanedustaja ja myös eläinten

Eduskunnan vaalikauden päättyessä jättävä kansanedustaja Tanja Karpela on Suomen tunnetuimpia eläinten ystäviä. En olisi suuresti yllättynyt, mikäli hänen tuleva työpaikkansakin liittyisi jotenkin eläinten oikeuksien ajamiseen. Sitä odotellessa Karpela juontaa ja emännöi reality-sarjan Tanja ja Eläinsairaalan lemmikit.

Ohjelmassa palataan katsomaan, mitä kuuluu sarjan Eläinsairaalan lemmikit eläimille nykyään. Miten kävi esimerkiksi perheensä tulipalosta pelastaneelle ja itsensä samalla loukanneelle Papu-koiralle? Tarjolla on suuria tunteita kaikille eläinten ystäville.

Tanja ja
Eläinsairaalan lemmikit
Nelonen klo 19.00

eBaysta löytyy kaikki mahdollinen

Nettihuutokaupoista suurin ja tunnetuin eBay, on monille suomalaisillekin jokapäiväinen harrastus. Dokumentti eBay - kauppiaan unelma tulee Saksasta. eBay perustettiin vuonna 1995 Kaliforniassa. Nykyään eBay on pörssiyhtiö, joka työllistää 11 000 ihmistä. eBayn suosion syy ei niinkään ole hinnoissa, vaan valtavassa tarjonnassa. Viime vuonna tavaraa nettihuutokaupattiin maailmanlaajuisesti 60 miljardin dollarin arvosta.

Dok: eBay - kauppiaan unelma
FST5 klo 22.40

Aika sekopäinen animaatioperhe

Animaatiosarja Family Guy on outo lintu. Pinnaltaan se on tyylipuhdas Simpsonit-kopio, mutta huumori on kuitenkin täysin erilaista: rankempaa ja surrealistisempaa. Välillä tuntuu siltä, että Family Guy ärsyttää katsojaansa ihan tahallaan. Välillä saa nauraa aivan simona. Itse ahmin sarjan viisi ensimmäistä kautta dvd:ltä muutaman viikon aikana.

Subilla alkavat tänään neljännen kauden jaksot. Peterin ja Loisin avioliitto on hieman väljähtänyt, joten he lähtevät lemmenlomalle. Yhteensattumien kautta he pääsevät käsiksi Mel Gibsonin Passion of the Christin jatko-osan ainoaan kopioon, eikä sellainen voi olla terveellistä.

Family Guy
Sub klo 20.30

Myytin ja totuuden raja on usein häilyvä

Suomen historian myytit on Teeman historiasarja, jossa nimensä mukaisesti puretaan tapahtumia ja ajanjaksoja, jotka ovat saaneet suomalaisten mielissä myyttisiä muotoja. Oliko esimerkiksi talvisodan henki totta ja mistä se oikein syntyi? Keitä olivat ja mistä tulivat Etelä-Pohjanmaata 1800-luvulla terrorisoineet puukkojunkkarit eli häjyt? Entä minkä sortin rikollisia olivat kieltolain aikaiset pirtun salakuljettajat?

Ensimmäisessä jaksossa entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen pohtii sitä, kuinka vuoden 1907 vaalit Suomessa järjestettiin ja minkälainen oli vaalitulos. Onnistuisiko nykynaisilta samanlainen esiinmarssi kuin ensimmäisten vaalien tuloksena valituilta naiskansanedustajilta?

Rosa johdattelee katsojaa historiallisiin paikkoihin Helsingissä ja Tampereella, tapaa tutkijoita ja käy läpi muun muassa vanhoja vaaliohjelmia. Kuinkahan ne sopisivat tähän päivään? Ja kuinka todenmukaisen kuvan antaa Ilmari Kiannon klassikkoteos Punainen viiva vaalikeväästä Suomen suurruhtinaskunnassa vuonna 1907?

Suomen historian myytit: Ensimmäiset vaalit 1907
Teema klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Heikki Tervanen tietää, miksi ABC valloitti Suomen – "Muutimme ajattelua kääntämällä päähuomion autoista ihmiseen"

Vuoden Stand Up Tulokas 2019 -kilpailun voittaja selätti ikärasismin

Legendaarisen Tanssisali Lutakon "diktaattori" paljastaa, kuinka bändivalinnat tehdään – "Viime vuotta on haastavaa pistää paremmaksi"

Äiti ei tiennyt, mitä tarkoittaa ID, ja päätti tehdä vauva-arjesta sanakirjan – Tiedätkö sinä, mitä ovat PY ja MPR?

Video: Anssi Kelan kunnianosoitus Matti Nykäselle herkisti gaalayleisön – Hall of Fame -pysti ojennettiin äiti Vieno Nykäselle

Jalat tiukasti Ilmolahden pelloilla ja metsissä – 80-vuotias Heikki Leivonen asuu sielunmaisemassaan

Jyväskyläläisyhtye Miljoonasade yllättää jälleen tempauksellaan: hiilijalanjälkeä paikataan puita istuttamalla

Suomipopin Hovimuusikko on ylpeä saadessaan jatkaa suomalaista rillumareiperinnettä – Ilkka Ihamäki päätyi naurattamaan radiokuuntelijoita sattumalta

Imitaattori, joka sai kuulla olevansa puujalkavitsien Leonardo da Vinci, herkistyy, kun puhutaan hänen kotiseudustaan – "Mänttä, tuo Pohjolan Louvre"

Jyväskylästä ryntäys The Voice of Finland -tv-laulukisaan – keskussairaalan lääkäri avauslähetyksessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.