Kath ja Kim menettivät särmänsä

Kath & Kim oli 2000-luvun alkupuolella Australian kaikkien aikojen suosituin komediasarja. Meillä sitä esitti TV2. Tänään MTV3:lla alkava Kath & Kim on tuon sarjan USA-versio.

Floridalainen Kath (Molly Shannon) on näyttävä, räiskyvä ja menevä nelikymppinen nainen. Kathilla on suuria suunnitelmia tulevaisuudelleen, sillä hän on rakastunut voileipäkauppias Philiin (John Michael Higgins). Kathin arki muuttuu perusteellisesti, kun hänen tyttärensä Kim (Selma Blair) muuttaa takaisin lapsuudenkotiinsa avioeron jälkeen. Kim rypee kurjuudessaan, eikä muutenkaan ole hyvää seuraa.

Alkuperäinen Kath & Kim nauratti räävittömyytensä ja epäkorrektiutensa vuoksi. Huumorissa uskallettiin mennä tarpeeksi pitkälle. Ja mitä tekevät amerikkalaiset? Poistavat hauskasta menestyssarjasta juuri sen, mikäli teki siitä hauskan ja menestyksen. Tämä Kathin & Kimin lässyversio on ihan tavallinen tilannekomedia, paitsi että tyylilajissaan keskinkertaista heikompi esitys.

Kath & Kim
MTV3 klo 14.05

Joe valmistautuu tulevaan sokeuteen

Toimittajana ja dokumentaristina työskentelevä Joe Lovett sairastaa glaukoomaa, siis tautia, joka vie lopulta näön kokonaan. Viime vuosina Joe on kuitenkin alkanut puhua jo sokeutuneiden ihmisten kanssa siitä, miten pärjätä elämässä näkövammaisena. Joihinkin hän on törmännyt jopa sattumalta kadulla ja kysynyt, olisiko heillä aikaa keskustella.

Joe kertoo oman tarinansa lisäksi muun muassa, mitä kävi hänen naapurilleen Jessicalle, kun hän sairastui. Lahjakkaana kuvataiteilijana pidetty Jessica työskenteli opettajana kunnes sokeutui 32-vuotiaana.

Tiededokumentti:
Uhkana sokeutuminen
Yle Teema klo 21.00

Ongelmana ydinjäte

Maailma on täynnä ongelmia, suuria ja pieniä. Yhteen niistä suurista tarvitaan ratkaisu sadaksi tuhanneksi vuodeksi. Mihin sijoitetaan 250 000 tonnia käytettyä ydinpolttoainetta?

Ulkolinjan dokumentti Sadan tuhannen vuoden ongelma kertoo, mitä Euroopassa on ydinjäteille yritetty tehdä. Lopullista ratkaisua ei ole vielä kenelläkään.

Liettuan radioaktiivisten jätteiden huoltoviraston johtaja toivoo, että pienet maat voisivat ratkaista ydinjäteongelmansa yhdessä. Hänen mukaansa koko Eurooppa tarkkailee Suomea ja Ruotsia, jotka ovat pisimmällä loppusijoitussuunnitelmissaan.

Ulkolinja: Sadan tuhannen vuoden ongelma
TV1 klo 21.50

Ei mitään ruudinkeksijöitä

Tämä on tietenkin naiivi kysymys, mutta silläkin uhalla: Mikä ihme saa ihmiset menevät tosi-tv-sarjoihin näyttämään oman typeryytensä?

Esimerkiksi TV5:n Kalajoen hiekat on törkeydessään vain Big Brother light. Mieluummin minä tämän porukan kanssa aikaa viettäisin kuin BB-talon asukkaiden. Jos pakko olisi. Mutta mitään mielenkiintoista tai järkevää Kalajoen hiekkarannoilla kesäänsä viettävät nuoret aikuiset eivät ole tehneet tai sanoneet.

Koska näistä keikoista ei taatusti rikastu, en ymmärrä, miksi joku suostuu reality-tähdeksi. Ilmeisesti joillakin meistä on kumma harhakäsitys omasta kiinnostavuudestaan ja merkityksestään. Mutta oikeasti moisessa hommassa menee vain kunnia ja maine.

Kalajoen hiekat
TV5 klo 20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.