Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

John Smith Rock Festivalin toinen päivä perjantai starttasi häikäisevän aurinkoisissa tunnelmissa Laukaan Peurungassa. Ensimmäisenä lavalle saatiin paikallista heavy-osaamista Konnevedeltä lähtöisin olevan ja syyskuun lopulla viidennen albuminsa julkaisevan Excalionin muodossa. Mukava määrä mustiin sonnustautunutta yleisöä oli löytänyt tiensä lavan edustalle muutamia hetkiä ennen keikan alkua, ja nyrkit nousivat ilmaan jo ensimmäisten kappaleiden aikana.

 

Excalionin jälkeen vuoron sai sveitsiläinen Cellar Darling, jonka solisti Anna Murphy esitteli myös instrumentillisia taitojaan kampiliiran sekä huilun välityksellä. Lavan takana sinisenä siintävä Peurunkajärvi sopi huilun herkkien sävelten taustaksi kuin nakutettu.

 

Festareiden ensimmäinen päivä torstai oli sujunut tapahtuman järjestäjän Jonne Lehtosen mukaan oikein hyvin.

 

– Kelit suosivat ja bändit vetivät loistavasti, Lehtonen summaa.

 

Lehtosen tällä viikolla tekemä ennustus kävi toteen, eikä torstain lippuja ollut myyty aivan loppuun asti. Perjantai ja lauantai puolestaan ovat loppuunmyydyt. Lehtonen arvioi, että kävijämäärä tulee olemaan noin 15 000, pois lukien torstailta jääneet liput.

 

– Perjantaille ja lauantaille ei enempää väkeä oteta. Paljon oli silti porukkaa torstainakin, ja mukavat bileet meillä täällä Peurungassa.

 

Lappeenrannasta festareille juhlimaan saapunut Iiro Mikonsaari on kertomansa mukaan käynyt John Smith Rock Festivaleilla sen jokaisena neljänä tapahtumavuotena. Seurueen muut jäsenet ovat tänä vuonna hänen entinen opiskelukaverinsa sekä tämän kaksi ystävää.

 

– Täällä John Smithissä heitä tulee aina tavattua, vaikka muuten ei pidetä isommin yhteyttä, Mikonsaari sanoo.

 

Mikonsaaren John Smith -kokemus ei juuri laajemmaksi voi muuttua: mies on ollut festareilla jokaisen vuoden jokaisena tapahtumapäivänä ja nähnyt vielä muistaaksensa jokaisen festareilla soitetun keikankin.

 

– Tästä pitää oikeastaan syyttää tai kiittää erästä toista ystävääni. Hän mainitsi, että olisi tulossa tällainen uusi festari, ja sinne oli silloin tulossa kaksi sellaista bändiä, joita arvostan oikeastaan eniten.

 

Mikonsaari kehuu festaria vuolaasti.

 

– Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari. Kaikki toimii, ei ole itsellä mitään moitittavaa.

 

Perjantain esiintyjistä Mikonsaari odottaa eniten Gloryhammer-yhtyettä.

 

– Omat odotukset saattavat olla jopa hieman liian suuret, Mikonsaari toteaa nauraen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .