Kaverusten hauska somehaaste leviää – Näin sinäkin voit muuttaa joulukilot iloksi ja rahaksi

Kaverusten hauska Twitter-haaste leviää: syö ja tee samalla hyvää muille.

Harmittavatko jouluaterialla ahmitut kilot? Nyt ne voi muuttaa rahaksi – hyväntekeväisyyteen. Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä aikoinaan yhdessä opiskelleet kaverukset Timo Tarvainen ja Juuso Jokinen ryhtyivät jo jouluna 2011 kisaamaan keskenään, kumpi syö jouluna enemmän yhdellä aterialla. Se oli helppo selvittää: he punnitsivat itsensä ennen ja jälkeen jouluaterian ja tulos oli luettavissa vaa'alta.

– Voitin tuon ensimmäisen vuoden kisan, jyväskylässä asuva Tarvainen kertoo.

Jokinen asuu tätä nykyä Etelä-Suomessa, mutta se ei haittaa, sillä kisa käydään Twitterissä. Ennen ateriaa otetaan kuva vaa'asta, jossa näkyvät sen hetkisen lukemat. Aterian jälkeen otetaan samanlainen kuva. Ne julkaistaan Twitterissä aihetunnisteella #joulupunnitus. Lihottu kilomäärä kerrotaan kymmenellä ja sama määrä euroja lahjoitetaan haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Itse olen laittanut rahat Nälkäpäiväkeräykseen, Tarvainen sanoo.

 

Vaakakuva ei ole pakollinen, sillä kaikki eivät välttämättä tykkää julkistaa painoaa Twitterissä. Mukaan voi lähteä ilmoittamalla pelkästään aterialla lihotut kilot ja lahjoituskohteen.

Jo toisena jouluna moni muukin halusi osallistua leikkimieleiseen kilpailuun ja vuosi vuodelta osallistujajoukko on paisunut. Mutta lisää mahtuu joukkoon ja kaverukset haastavatkin nyt kaikki mukaan tekemään hyvää.

Tarvaisen jouluateria koostuu perinteisistä herkuista. Parhaiten maistuvat imelletty perunalaatikko, kinkku ja sinappi. Ne makunautinnot hän säästää aattoiltaan.

– Olen tarkoituksella vältellyt joululounaita, enkä syö jouluruokia ennen aattoa lainkaan.

Parhaat tulokset kilpailussa ovat olleet jopa neljän kilon tuntumassa. Nähtäväksi jää, rikotaanko tuo ennätys tänä vuonna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .