Keikat harvenevat Mustassa Kynnyksessä – "Bändejä hävetti, meitä hävetti ja yleisöä harmitti"

Jyväskylän vanhalla rautatieasemalla sijaitseva Musta Kynnys -baari siirtyi tänä viikonloppuna kerran kuukaudessa järjestettävien livekeikkojen rytmiin. Aiemmin baarissa on ollut elävää musiikkia tarjolla joka viikonloppu.

Yrittäjä Harri Kuokkalan mukaan keikkatahtia harvennettiin, jotta artistien ei tarvitsisi esiintyä tyhjille saleille.

– Välillä alkoi olla keikkoja, joissa bändiä hävetti soittaa, meitä hävetti olla töissä ja yleisöä harmitti, kun on niin vähän porukkaa.

– Jyväskylässä saattaa olla lauantai-iltaisin nimekkäiden artistien livekeikkoja viidessä eri paikassa.  Me ajateltiin, että jonkuhan sieltä on lähdettävä pois ennen kuin alkaa mennä tosi huonosti.

Mustan Kynnyksen keikoista vastaa edellisvuosien tapaan Jyväskylän elävän musiikin yhdistyksen Jelmu ry:n promoottori Raine Pulkkinen, mutta jatkossa Live is life -nimeä kantavat keikkaillat ovat virallisesti Jelmun alla. Mustan Kynnyksen lisäksi Jelmun keikkoja järjestetään Ilokivessä ja Lutakossa.

– Pohdimme, että jättäisimme elävän musiikin kokonaan pois ja järjestäisimme aina välillä kesätansseja tai muita erikoistapahtumia. Jelmu kuitenkin kysyi, että voisiko heidän keikkojaan  järjestää jatkossa täällä, kun heillä on talo (Tanssisali Lutakko) niin sanotusti täynnä.

Kuokkalan mukaan yleisöltä ei ole vielä ehtinyt tulla juurikaan palautetta, sillä Mustassa Kynnyksessä on normaalistikin eletty keikkojen suhteen hiljaiseloa huhtikuun lopusta syyskuulle.

–Järjestämme keikkoja jatkossa myös itsekin, mutta emme yritä joka viikonlopuksi saada jotain. Koska emme ole ketjuravintola, kukaan ei myöskään ylhäältä päin sanele, mitä pitäisi tehdä. Olemme avoimia kaikille ja katsotaan, mitä syksyn mittaan tulee.

Jelmun kanssa baari on sopinut keikkoja joulukuulle asti. Ensimmäinen Live is life -keikkailta järjestettiin lauantaina 30. syyskuuta, kun baarin lavalle nousivat Mäsä ja Jukka Nousiainen.

– Katsomme pari ekaa keikkaa ja katsomme, miten yhteistyö sujuu. Ei meitä hirveästi ainakaan jännitä, Kuokkala sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .