Keskiviikon 11.1. elokuvat

Basic Instinct 2

Oli jo etukäteen selvää, että Basic Instinct 2 (2006) on huono idea. Mutta että peräti näin huono, se oli yllätys. Kylmäverinen ja seksikäs kirjailija Catherine Tramell (Sharon Stone) on muuttanut Lontooseen. Oikeuspsykiatri (David Morrissey) saa tehtäväkseen ottaa selvää siitä, onko Tramell päässyt jälleen veren makuun. Tästä eroottisesta jännäristä on turha erotiikkaa tai jännitystä etsiä. Varsinkin erotiikan suhteen mennään tahattoman komiikan puolelle. Sharon Stone on jotenkin kummasti muuttunut vuosien aikana muovinukeksi, mikä ei ole lainkaan seksikästä.

Nelonen klo 22.00-00.15

Kalastuksen kansallisia erikoisuuksia

Viinaa ja villiä luontoa, niitä sisältää runsain määrin venäläisfarssi Kalastuksen kansallisia erikoisuuksia (Osobennosti natsionalnoi rybalki, 1998). Venäläismiesten kalareissun aikana eksytään Suomen rajan yli. Elokuva teki Ville Haapasalosta entistä suuremman näyttelijätähden Venäjällä.

Yle Teema klo 21.45-23.20

Koskenlaskijan morsian

Mykkädraama Koskenlaskijan morsian (1923) perustuu Väinö Katajan romaaniin ja oli aikoinaan todella kova hitti. Elokuva kertoo tukkilaisten ja maanviljelijöiden välisistä ristiriidoista.

TV1 klo 13.00-14.10

Luunkerääjä

Nuori konstaapeli Donaghy (Angelina Jolie) jahtaa sarjamurhaajaa. Apua hän saa kokeneelta, mutta halvaantuneelta rikospaikkatutkijalta (Denzel Washington). Jännäri Luunkerääjä (The Bone Collector, 1999) on tyylilajinsa peruskamaa, josta on vaikea löytää merkkejä kunnianhimosta. Tulipahan tehtyä, ja jokainen ilmeisesti sai palkkansa.

TV5 klo 21.00-23.15

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.