Keskiviikon 13.2. elokuvat

Mies ja alaston ase

Nelonen klo 21.00–22.45

Olen iloinen, että tappohauska komedia Mies ja alaston ase (Naked Gun: From the Files of Police Squad, 1988) saapuu jälleen katsottavaksemme. Olen surullinen siitä, että uudempia crazy-komedioita sen korvaajaksi ei tunnu löytyvän.

Häpeäpaalu

Yle Teema klo 21.45–23.40

Eteläafrikkalaisella professorilla (mainio John Malkovich) on seksisuhde oppilaaseensa, mikä johtaa potkuihin. Mies muuttaa tyttärensä luokse maaseudulle. Siellä hän kohtaa apartheidin jälkeisen ajan brutaalin todellisuuden. J.M. Coetzeen romaaniin perustuva Häpeäpaalu (Disgrace, 2008) on vakavamielinen järkevien aikuisten elokuva.

Pikku-Matti maailmalla

TV1 klo 12.30–14.00

Kun mummo kuolee, Pikku-Matti lähtee Helsinkiin etsimään äitiään. Pikku-Matti maailmalla (1947) on viinan vaaroista saarnaava valistuselokuva. Mikäpä siinä, mutta vähempikin määrä rautalankaan olisi riittänyt.

Rankka päivä

Fox klo 21.55–00.05

Eräänä kuumana kesäpäivänä keskellä Los Angelesin liikenneruuhkaa urbaani angsti ottaa voiton tavallisesta valkokaulusduunarista (Michael Douglas). Mies pimahtaa ja lähtee pitkälle väkivaltaiselle kävelyreissulle. Pitäisiköhän huolestua, kun ymmärrän Rankan päivän (Falling Down, 1993) päähenkilöä varsin hyvin?

Hurjapäät 4

TV5 klo 21.00–23.00

Neljännessä Hurjapäät-elokuvassa (The Fast And The Furious 4, 2009) kaahaillaan jälleen kaduilla komeilla tuunatuilla autoilla, babeja ja machoilua unohtamatta. Ensimmäisen elokuvan Paul Walker ja Vin Diesel ovat jälleen mukana kuvioissa. Kohderyhmä saa juuri sitä, mitä odottaakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.