Keskiviikon 16.11.2011 elokuvat

Revanche

Itävaltalaisessa draamassa Revanche (2008) vapautunut vanki ja prostituoitu, salarakastavaiset, haluaisivat aloittaa yhdessä uuden elämän. Mutta sitä varten tarvitaan rahaa. Ehkä pankkiryöstö ratkaisee ongelman. Tai ehkä se ei ole loppujen lopuksi ongelmista edes pahin. Näyttelijät tekevät hienoa työtä, minkä vuoksi katsojan on helppo samaistua heidän elämäänsä ja ongelmiinsa. Tarinalla on kuitenkin myös laajempi humaani merkitys. Onko kaikki todella sallittua sodassa ja rakkaudessa? Voiko moraalia tietyissä olosuhteissa taivuttaa, ja jos voi, kuinka paljon?

Yle Teema klo 21.45-23.42

Näkymätön uhka

Top Gunia matkiva teknojännäri Stealth (2005) on niin umpipöhkö, että se on tavallaan jo viihdyttävää. Yhdysvaltain ilmavoimilla on käytössään uutta tekniikkaa taistelussa terrorismia vastaan. Kolmen huippulentäjää (Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx) joutuu tositoimiin, kun tekoälyn ohjaamalta hävittäjälentokoneelta menee muutama bitti sekaisin. Elokuva näyttää sotapornomielessä hyvältä, ja se meluaa kovaäänisesti. Joillekin katsojille edellämainitut tiedot voivat olla kehujakin.

TV5 klo 21.00-23.20

Kukkia Algernonille

Daniel Keyesin novelli Kukkia Algernonille ilmestyi vuonna 1959, ja se palkittiin arvostetulla scifi-alan palkinnolla Hugolla. Romaaniksi pidennetty versio katsottiin Nebulan arvoiseksi. Tässä kanadalaisessa tv-elokuvassa (2000) on kuitenkin scifi vähissä. Leipomossa työskentelevä Charlie (Matthew Modine) on henkisesti jälkeenjäänyt. Uudenlaisen lääketieteellisen operaation avulla Charliesta tulee nero.

SuomiTV klo 22.00-00.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Mun Jyväskylä: Hotelli Alban toimitusjohtajan uraputki vei hänet mäen päälle ja sitten alas järven rantaan – "Poljin Laajarista mäen ylös myyntiin tarkoitetut viinerit tarakalla"

Maailman ympäristöystävällisin iltapuku syntyi sellusta – Jyväskyläläisellä tehtaalla on suunnitteilla uusi laitos, joka lisäisi huomattavasti ekologisen tekstiilikuidun tuotantoa

Kolumni: Vastauksia suuriin kysymyksiin

100-vuotias Juho Vuoristo ei koskaan hankkinut autoa eikä ajokorttia – Taustalla vaimon päätös

Ismo Leikola jälleen Conan O’Brienin ohjelmaan – edellisestä videosta tuli nettihitti

Elämässä kävi niin kuin tässä haastattelussa: Elsi Ojalan katse kääntyi Himokselle – "Tuntuu, että olen kotona"

Keitelejazzien perinteelle löytyi jatkaja – heinäkuun lopun perinteisellä jazzviikolla järjestetään Ääniä Festivaali

Linkissä numero 12 on tänään ohjelmaa – talviloman kulttuurikyyti järjestetään jälleen

Poken työntekijät lähtivät mukaan ohjelmaan, jossa tanssitaan työkavereiden kanssa – "Hyvä henki näkyy tanssilattialla"

Vanhat kuvat: Metsänomistajat viisastumassa Saarijärvellä – isiltä perityt ja naapureilta opitut taidot eivät enää riitä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.