Keskiviikon 16.5. elokuvat

Zombieland

TV5 klo 21.00–22.45

Vaikka zombit ovatkin ärsyttävän muodikkaita juuri nyt, Zombieland (2009) hoitaa homman juuri oikein. Elokuva on hauska, postmodernin pikkunäppärä ja silti noudattaa zombiperinteitä. Jälleen kerran Yhdysvallat on täynnä zombeja ja harvat eloonjääneet taistelevat hengestään. Bill Murray varastaa shown siksi ajaksi, kun esittää sivuroolissa itseään.

Köyhä laulaja

TV1 klo 13.00–14.15

Henry Theel vetää komeasti Toivo Kärjen sävellyksiä musiikkikomediassa Köyhä laulaja (1950). Laulaja (Theel) ja säveltäjä (Aku Korhonen) tekevät yhteistyötä ja haluavat menestyä. Matka tähtiin alkaa pielessä kahvilassa esiintymisestä.

Pelon hetket

Fox klo 22.00–00.05

Jeffin (Kiefer Sutherland) rakastettu (Sandra Bullock) katoaa mystisesti keskellä kirkasta päivää. Jeffille tulee naisen ja totuuden löytämisestä pakkomielelle ja vuosien epätoivoinen urakka. Katsoja tietää, että katoamisen takana on kieroonkasvanut opettaja Jeff (Jeff Bridges). Pelot hetket (The Vanishing, 1993) perustuu hollantilaiseen elokuvaan, jossa on ehkä elokuvahistorian synkin loppuratkaisu. George Sluizer ohjasi kummatkin versiot, mutta jälkimmäisellä kerralla Hollywood söi hänet alkupalanaan.

Sisilialainen todistaja

Yle Teema klo 21.45–23.35

Italialainen rikosdraama Sisilialainen todistaja (La siciliana ribelle, 2008) perustuu tositapahtumiin. Viranomaiset ovat viimein saamassa mafiasta niskaotteen. Juttu rakentuu 17-vuotiaan tytön todistajanlausuntojen varaan. Tytön omat perheenjäsenet ovat Cosa Nostran jäseniä, joten paluuta entiseen elämään ei enää ole.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Heikki Tervanen tietää, miksi ABC valloitti Suomen – "Muutimme ajattelua kääntämällä päähuomion autoista ihmiseen"

Vuoden Stand Up Tulokas 2019 -kilpailun voittaja selätti ikärasismin

Legendaarisen Tanssisali Lutakon "diktaattori" paljastaa, kuinka bändivalinnat tehdään – "Viime vuotta on haastavaa pistää paremmaksi"

Äiti ei tiennyt, mitä tarkoittaa ID, ja päätti tehdä vauva-arjesta sanakirjan – Tiedätkö sinä, mitä ovat PY ja MPR?

Video: Anssi Kelan kunnianosoitus Matti Nykäselle herkisti gaalayleisön – Hall of Fame -pysti ojennettiin äiti Vieno Nykäselle

Jalat tiukasti Ilmolahden pelloilla ja metsissä – 80-vuotias Heikki Leivonen asuu sielunmaisemassaan

Jyväskyläläisyhtye Miljoonasade yllättää jälleen tempauksellaan: hiilijalanjälkeä paikataan puita istuttamalla

Suomipopin Hovimuusikko on ylpeä saadessaan jatkaa suomalaista rillumareiperinnettä – Ilkka Ihamäki päätyi naurattamaan radiokuuntelijoita sattumalta

Imitaattori, joka sai kuulla olevansa puujalkavitsien Leonardo da Vinci, herkistyy, kun puhutaan hänen kotiseudustaan – "Mänttä, tuo Pohjolan Louvre"

Jyväskylästä ryntäys The Voice of Finland -tv-laulukisaan – keskussairaalan lääkäri avauslähetyksessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.