Keskiviikon 18.1. elokuvat

Särkyneet syleilyt

Yhdistelmä Pedro Almodovar ja melodraama ei petä koskaan. Myös Särkyneet syleilyt (Los abrazos rotos, 2009) on täynnä suuria tunteita ja visuaalisuutta. Almodovar on mestari käyttämään värejä. Sokea kirjoittaja Harry Cane (Lluís Homar) saa apua agentiltaan (Blanca Portillo) ja tämän pojalta (Tamar Novas). Cane, joka ei oikeasti ole Cane, palaa muistoissaan vuoteen 1992. Kaiken takana on tietenkin nainen (Penélope Cruz). Elokuva tarjoaa hyvin vahvoja film noir -tunnelmia.

Yle Teema klo 21.45-23.50

Meidän poikamme ilmassa - me maassa

Draama Meidän poikamme ilmassa - me maassa (1934) on isänmaallisuutta ja armeijaa hehkuttava oman aikansa täsmätuote. Siksi elokuva toimii nykyään vain oman aikansa kuvana. Propagandafilmi käsittelee Suomen ilmavoimia. Mukana on myös väkisin väännetty romanssi. Elokuva päättää Meidän poikamme -trilogian. Mikäli ette ole nähnyt edellisiä osia, menetys ei ole suuri. Jokainen elokuva valmisti Suomea tulevaan sotaan, jossa mahtava armeijamme tuhoaisi vihollisen kuin lätkä kärpäsen.

TV1 klo 12.55-14.30

Inferno

Sotaveteraani Eddie Lomax (Jean-Claude Van Damme) on kyllästynyt elämäänsä ja aikoo tappaa itseensä. Autiomaassa Eddie kuitenkin ryhtyy antamaan isän kädestä junttiroistoille. Toimintajännäri Inferno (1999) on tehty halvalla, huonolla maulla ja suoraan dvd-levitykseen. John G. Avildsen ohjasi myös Rockyn, mikä tuntuu uskomattomalta Infernon näkemisen jälkeen. Mutta jos haluatte nähdä elokuvan, jossa entinen b-luokan action-tähti tappaa ison joukon ihmisiä raa'asti, Inferno toimii täydellisesti

TV5 klo 21.00-22.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.