Keskiviikon 18.7. elokuvat

Viimeinen kesä kartanossa

Draama Viimeinen kesä kartanossa (Poll, 2010) on tehty virolaisittain isolla rahalla. Ensimmäisen maailmansodan aatto. 14-vuotias Oda palaa perhetilalleen rannikolle yhdessä äitinsä ruumisarkun kanssa. Kartanossa asuu myös Odan erikoinen tiedemies-isä ja joukko aristokraatteja, jotka oikeastaan kuuluisivat jo menneeseen maailmaan.

Taikatossut

14-vuotiaasta orpopojasta (Lil Bow Wow) tulee NBA:n koripallotähti maagisten koripallotossujen ansiosta. Tossujen nimikirjaimet M.J. saattavat viitata herraan nimeltään Michael Jordan. Fox näyttää lähinnä varhaisteinipojille tarkoitetun elokuvan Taikatossut (Like Mike, 2002) omituiseen aikaan. Vaikka urheiluelokuvan yhtä peruskaavaa totellaankin, tarinassa on myös innostavat hetkensä.

Kartanon naiset

Kartanon nuori emäntä Barbi (Hilkka Helinä) ei pääse naimisiin rakastettunsa kanssa vanhan sukuvihan vuoksi. Kun vähemmän rakas mutta sopivampi mies (Joel Rinne) löytyy, tämä joutuu talvi- ja jatkosotaan. Melodraama Kartanon naiset (1944) tarjoaa runsain määrin paatosta ja pateettisuutta.

Traffic

Järkevä rikosdraama Traffic (2000) seuraa huumeiden vastaista sotaa alkaen eteläamerikkalaisesta maanviljelijästä ja päättyen amerikkalaiseen loppukäyttäjään. Ohjaaja Steven Soderberg päätyy pessimistiseen loppupäätelmään, jota ei koskaan väännetä rautalangasta. Sota loppui jo, huumeet voittivat. Elokuva tyylittelee visuaalisesti ja on tarinankerronnallisesti kunnianhimoinen. Päähenkilöitäkin on puolentusinaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.