Keskiviikon 20.2. elokuvat

Linjat poikki

Yle Fem klo 22.00–23.45

Vaikka Linjat poikki (Duggholufólkið, 2007) kuulostaa kauhuleffalta, oikeasti se on islantilainen koko perheen seikkailu. Netti- ja peliriippuvainen Kalli-poika asuu yhdessä äitiänsä kanssa Reykjavikissa. Joulunvietto vie Kallin siskopuolen perheeseen pohjoiseen verkkoyhteydettömälle maaseudulle.

Eliittijoukot

Yle Teema klo 21.45–23.35

Osataan sitä Brasiliassakin, nimittäin tehdä rankkoja ja vaikuttavia toimintaelokuvia. Eliittijoukot (Tropa de elite, 2007) palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla parhaana elokuvana. Poliisin erikoisjoukot ja huumekartellit ottavat mittaa toisistaan Rion slummeissa.

Mies ja alaston ase 2 ½

Nelonen klo 21.00–22.50

Komisario Frank Drebin (Leslie Nielsen) näyttää herra Beanille, miten hölmöily- ja kohellushuumoria tehdään oikein. Pitää vain uskaltaa liioitella tarpeeksi ja sallia kaikki mahdollinen, mikäli se vain on hauskaa.

Rovaniemen markkinoilla

TV1 klo 13.00–14.20

Rillumarei-tyylilajin perusteos Rovaniemen markkinoilla (1951) ei ole kummoinen elokuva, mutta kulttuurihistoriallisesti merkittävä teos se silti on. Esa Pakarinen, Reino Helismaa ja Jorma Ikävalko seikkailevat Lapin kultamailla konnien ja donnien parissa, ja musiikki soi.

6. päivä

TV5 klo 21.00–23.20

Eräänä päivänä helikopterilentäjä Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) palaa kotiinsa ja huomaa kotiportaillaan, että onkin jo kotonaan. Ihmisten kloonaus on mahdollista mutta ehdottomasti kiellettyä. Scifi-toimintajännäri 6. päivä (The Sixth Day, 2000) unohtaa nopeasti hyvän ideansa ja taantuu perustason rymistelyksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.