Keskiviikon 21.3. elokuvat

Huonot tavat

Yle Teema klo 21.45–23.20

Meksikolaiselokuva Hyvät tavat (Malos habitos, 2007) kertoo erään perheen elämästä Mexico Cityssä. Rankka elokuva ei taatusti ole Meksikon matkailunedistämiskeskuksen mieleen. Äidin aiheuttamat ulkonäköpaineet ovat tehneet Lindasta luurangonlaihan anorektikon. Hänen aviomiehensä hakee lohtua kurvikkaalta nuoremmalta naiselta. Nunna Mathilde paastoaa siinä toivossa, että uhraus lopettaisi rankkasateet ja tulvat. Kyse on siis perheen lisäksi ruuasta ja ongelmaisesta suhteestamme syömiseen.

Talonvaltaajat

Yle Teema klo 18.45–20.30

Stephen Poliakoffin käsikirjoittamien ja ohjaamien tv-elokuvien sarjassa on uusintavuorossa draama Talonvaltaajat (The Tribe, 1998). Kiinteistöbisnestä tekevän Jamien (Jeremy Northam) talossa asuu luvatta joukkoa nykyhippejä. Yrittäessään saada talonsa tyhjäksi Jamie ajautuu aina vain suurempiin ongelmiin.

Antreas ja syntinen Jolanda

TV1 klo 12.55–14.30

Antreas (Olavi Reimas) on ollut sokea syntymästään asti, mutta se ei ole hänen elämäniloaan pilannut. Antreas on ihastunut pinnallista ja materialistista elämää viettävään Jolandaan (Kirsti Hurme). Ohjaaja Valentin Vaala tekee hyvää työtä, vaikka Antreas ja syntinen Jolanda (1941) välillä kovin naiivilta tuntuukin.

Kill Bill: Volume 1

TV5 klo 21.00–23.05

Entinen palkkamurhaaja (Uma Thurman) yritetään murhata omissa häissään. Päinvastoin kuin moni muu, hän jää henkiin. Pitkä kostoreissu alkaa. Tarantinon Kill Billin (2003) pointti on muualle kuin juonessa. Tyyliä ja asennetta on annosteltu kauhakuormaajalla. Joku kuvasta näkyy rakkaus elokuvaa kohtaan.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.