Keskiviikon 6.3. elokuvat

Yacoubian – talo Kairossa

Yle Teema klo 21.50–23.32

Draama Yacoubian – talo Kairossa (Omaret yakobean, 2006) perustuu egyptiläisen Alaa Al Aswanyn vuonna 2002 ilmestyneeseen romaaniin, joka menestyi ja aiheutti kohua arabimaissa. Kairon keskustan kerrostalossa asuu niin yhteiskunnan hyväosaisia kuin köyhiäkin. Talo on luonnollisesti vertauskuva koko Egyptistä ja maan ongelmista.

Skorpionikuningas – soturin synty

TV5 klo 21.00–23.10

Toinen Skorpionikuningas-elokuva (The Scorpion King: Rise of a Warrior, 2008) tehtiin hutaisten dvd-levitykseen. The Rock, eli Dwayne Johnson, ei enää elokuvassa esiinny. Hänestä oli tullut liian kallis mies tällaisiin halpatuotantoihin. Päähenkilö on nyt soturi (Michael Copon), joka kuuden vuoden koulutuksen jälkeen kostaa roistoille isänsä kurjan kohtalon. Ei kovin omaperäistä.

Palkkasoturi

Fox klo 21.55–23.40

Palkkasoturi (Steven Seagal) saa tehtäväkseen vapauttaa huumekuninkaan pojan itäeurooppalaisesta vankilasta. Vaikka toimintaa Palkkasoturista (Mercenary for Justice, 2006) löytyykin mukavasti, Steven Seagal on aina Steven Seagal. Omahyväinen plösö latelee repliikkejään tunteettomasti ja selviää kaikesta naarmuitta. Karismaa löytyy yhtä paljon miehen mittaisesta säkistä hevosenlantaa.

Suomisen taiteilijat

TV1 klo 13.00–14.35

Sotaa käyvä maa tarvitsee apua myös kotirintamalla, joten Suomiset järjestävät myyjäiset. Suomisen taiteilijat (1943) levittää taistelumieltä ja lohdutusta siviileihin. Aikoinaan elokuva tuli tarpeeseen, mutta nykyään Suomisen taiteilijoilla on vain historiallisen kuriositeetin arvo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.