Keskiviikon 9.11. elokuvat

Tokyo Sonata

Japanilainen draama Tokyo Sonata (2008) voisi juonensa puolesta vallan hyvin tapahtua Suomessakin. Ihan tavallisen perheen isä menettää työnsä, ja samalla hän katsoo menettäneensä myös kasvonsa. Totuuden myöntäminen sattuisi niin paljon, että hän ei voi sitä tehdä. Vähitellen arjen tragedia kasvaa aina vaan suuremmaksi katastrofiksi.

Yle Teema klo 21.45-23.40

Muhoksen mimmi

Parhaimmillaan rillumarei on hyvää fiilistä suoraan kansan syvien rivien sieluihin, huonoimmillaan kökköhuumoria. Musiikkikomedia Muhoksen mimmi (1952 ) kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Elokuva liikkuu mustalaisromantiikan ja rasismin välisellä hämärällä rajaviivalla.

TV2 klo 13.00-14.15

Jenifer

Kanadalainen tv-elokuva Jenifer (2001) kertoo naisesta (Laura San Giacomo), joka saa kuulla sairastavansa parantumatonta rappeuttavaa tautia. Jeniferin kaksi siskoa antavat potilaalle täyden tukensa. Tämä perustuu tositapahtumiin.

SuomiTV klo 22.00-23.50

Godzilla

Godzilla on jotakin niin perijapanilaista, että muiden kannattaisi pysyä liskohirviöstä erossa. Varsinkin Hollywoodin. Mutta suuruudenhullu Roland Emmerich ei uskonut varoituksia ja terveen järjen ääntä, vaan pykäsi kokoon suurella rahalla oman Godzilla-versionsa (1998). Tällä kertaa jättimonsteri ottaa haltuunsa Manhattanin. Elokuvassa ei ole järjen hiventäkään, mutta sitä tuskin kukaan odottikaan. Selvästi vakavampaa on jännityksen ja kiinnostavien ihmisten puuttuminen. Aikoinaan erikoistehosteet näyttivät hyviltä, enää nykyään eivät edes ne. Tämä Godzilla on pelkkää luonnonvarojen ja rahan tuhlausta.

TV5 klo 21.00-23.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.