Kholat

IMGN.PRO

Pienten ja oivaltavien Indie-pelitalojen merkitys jatkaa kasvamistaan. Seitsenhenkisen puolalaisen IMGN.PRO -studion kauhuseikkailu Kholat poikkeaa ilahduttavasti valtavirran massatuotannosta.

Kholat sijoittuu Djatlovin solan onnettomuuteen 1950-luvun Neuvostoliitossa. Epäselväksi jäänyt yhdeksän vaeltajan kuolemaan johtanut onnettomuus tarjoaa yliluonnolliselle tarinalle kiehtovan taustan.

Pelaaja heitetään kokoamaan solan tapahtumia pala kerrallaan. Kauhukerronnan salat ovat tekijöillä verissä: näyttävän ulkoasun, riipivän äänimaailman ja mystisen kerronnan ansiosta Kholat nostaa ihon pelonsekaiselle kananlihalle.

Lupaavista lähtökohdista huolimatta kokonaisuus ei nouse klassikkotasolle: hyvin alkava tarina sortuu nopeasti tympäännyttäviin kliseisiin. Liian hidas etenemistahti, jatkuvasti vaivaavat äkkikuolemat ja heikko navigointisysteemi lisäävät turhautumista entisestään.

Ongelmiensa vuoksi tarina ei jaksa siepata mukaansa. Lopputuloksena Kholat putoaa erottuvasta mestariteoksesta jännityspelien harmaaseen keskiluokkaan. Siksi sitä voi suositella vain kaikkein sateisimmille kesäpäiville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.