Kiina leikkasi tv-viihdettä kovalla kädellä

Kiinan satelliitti-tv:n kanavat ovat leikanneet dramaattisesti viihdeohjelmiensa määrää. Parhaan katseluajan viikoittaisten viihdeshow-ohjelmien määrää vähennettiin kaksi kolmasosaa.

Kiinan elokuva-, tv- ja radioalaa hallinnoiva valtion elin SARFT määräsi, että "ylenmääräinen" viihteen tarjonta on lopetettava. Kunkin median on lisäksi lähetettävä joka ilta vähintään kaksi tuntia uutisia.

Muutoksen taustalla on Kiinan kommunistijohdon huolestuminen länsimaisten vaikutteiden ja asenteiden yleistymisestä. Esimerkiksi presidentti Hu Jintao varoitti lännen kulttuurituonnista.

- Vihamieliset kansainväliset voimat ovat ottaneet kohteekseen Kiinan ideologian ja kulttuurin kentät, presidentti muotoili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.