Killer Is Dead – Grasshopper Manufacture

Japanilainen Goichi Suda on yksi mielenkiintoisimmista ja omaleimaisimmista pelintekijöistä. Tämän shokeeraavuuteen pyrkivän taiteilijan mestariteos on mielipuolinen Killer7 (2005).

Samuraimiekkakamppailuista koostuvassa uutuustoiminnassaan Killer Is Dead Suda tarkastelee jälleen ihmisyyden varjotiloja tavalla, jota on vaikea tulkita mutta joka antaa jatkuvasti pohdittavaa.

Killer Is Dead yhdistää epänormaaleja teemoja ja kokeellista kerrontaa pelien perinteiseen toimintamekaniikkaan. Kenttiä läpäistään kukistamalla vihollisia, ratkomalla kevyitä pulmia ja kohtaamalla haastavia pomovihollisia.

Tapahtumat kulkevat unientasolla, visuaalisia virikkeitä revitään eri taidesuuntauksista ja naisia kuvataan kyseenalaisesti. Vähempää Sudan kaltaiselta hämmentäjältä tuskin voisi odottaakaan.

Tarjolla on pitelemättömän ennakkoluuloton peli, joka löytää kaikessa järjettömyydessään oman logiikkansa. Puhdasta mielikuvituksen voimaa piisaa noin kymmeneksi tunniksi.

Ja vaikka Killer Is Dead ei esittelekään tekijäänsä aivan parhaimmillaan, se tuo takuulla poikkeuksellisen vaihtoehdon pelitarjontaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.