Killer Is Dead – Grasshopper Manufacture

Japanilainen Goichi Suda on yksi mielenkiintoisimmista ja omaleimaisimmista pelintekijöistä. Tämän shokeeraavuuteen pyrkivän taiteilijan mestariteos on mielipuolinen Killer7 (2005).

Samuraimiekkakamppailuista koostuvassa uutuustoiminnassaan Killer Is Dead Suda tarkastelee jälleen ihmisyyden varjotiloja tavalla, jota on vaikea tulkita mutta joka antaa jatkuvasti pohdittavaa.

Killer Is Dead yhdistää epänormaaleja teemoja ja kokeellista kerrontaa pelien perinteiseen toimintamekaniikkaan. Kenttiä läpäistään kukistamalla vihollisia, ratkomalla kevyitä pulmia ja kohtaamalla haastavia pomovihollisia.

Tapahtumat kulkevat unientasolla, visuaalisia virikkeitä revitään eri taidesuuntauksista ja naisia kuvataan kyseenalaisesti. Vähempää Sudan kaltaiselta hämmentäjältä tuskin voisi odottaakaan.

Tarjolla on pitelemättömän ennakkoluuloton peli, joka löytää kaikessa järjettömyydessään oman logiikkansa. Puhdasta mielikuvituksen voimaa piisaa noin kymmeneksi tunniksi.

Ja vaikka Killer Is Dead ei esittelekään tekijäänsä aivan parhaimmillaan, se tuo takuulla poikkeuksellisen vaihtoehdon pelitarjontaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.