Killzone: Mercenary – Guerilla Cambridge

Playstation-konsoleiden Killzone-räiskintäpelejä yhdistää scifi-miljöö ja graafinen näyttävyys. Pelit ovat olleet pätevää työtä, mutta eivät ole koskaan nousseet tyylilajin aivan huipulle. Tämä koskee myös käsikonsoli Vitan Killzone: Mercenarya.

Aiemmin pelaaja on aina ollut alieeneja vastaan taistelevan armeijan rivisotilas. Kuten nimestä voi päätellä, tällä kertaa pelihahmo on freelance-taistelija, palkkasotilas. Kohtalaisen lyhyt pääpeli koostuu yhdeksästä tehtävästä. Vapaaehtoisia tavoitteita on lähes 30. Nettimoninpeli pidentää Mercenaryn käyttöikää huomattavasti.

Vanhan perussäännön mukaan pelihahmon silmien kautta kuvatut ammuntapelit eivät toimi käsikonsoleilla liian pienen kuvaruudun vuoksi. Killzone: Mercenary rikkoo tämän säännön. En toki väitä, että Vitan kuvaruutu kunnon kokoiselle telkkarille pärjäisi, mutta se on sille tässä tapauksessa hyvä vaihtoehto.

Killzone: Mercenary on tehty räiskintäfaneille rakkaudella. Pelissä on asennetta ja tyyliä, eikä se ole vain reaktiotesti. Taisteluissa on hektinen tunnelma ja tekemisen meininki. Killzone: Mercenary on Vitan parhaita pelejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vihreä tulee ryminällä ja tulee jäädäkseen, iloitsee Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu maisemasuunnittelija – suomalaisetkin ovat heränneet pihojen ja puutarhojen suunnitteluun

Marko Ahosen tärpit: Kerro minulle jotain hyvää kertoo suloisen sisäsiistin traagisen rakkaustarinan

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.