Killzone: Mercenary – Guerilla Cambridge

Playstation-konsoleiden Killzone-räiskintäpelejä yhdistää scifi-miljöö ja graafinen näyttävyys. Pelit ovat olleet pätevää työtä, mutta eivät ole koskaan nousseet tyylilajin aivan huipulle. Tämä koskee myös käsikonsoli Vitan Killzone: Mercenarya.

Aiemmin pelaaja on aina ollut alieeneja vastaan taistelevan armeijan rivisotilas. Kuten nimestä voi päätellä, tällä kertaa pelihahmo on freelance-taistelija, palkkasotilas. Kohtalaisen lyhyt pääpeli koostuu yhdeksästä tehtävästä. Vapaaehtoisia tavoitteita on lähes 30. Nettimoninpeli pidentää Mercenaryn käyttöikää huomattavasti.

Vanhan perussäännön mukaan pelihahmon silmien kautta kuvatut ammuntapelit eivät toimi käsikonsoleilla liian pienen kuvaruudun vuoksi. Killzone: Mercenary rikkoo tämän säännön. En toki väitä, että Vitan kuvaruutu kunnon kokoiselle telkkarille pärjäisi, mutta se on sille tässä tapauksessa hyvä vaihtoehto.

Killzone: Mercenary on tehty räiskintäfaneille rakkaudella. Pelissä on asennetta ja tyyliä, eikä se ole vain reaktiotesti. Taisteluissa on hektinen tunnelma ja tekemisen meininki. Killzone: Mercenary on Vitan parhaita pelejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.