Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX – Square Enix

Tarinan mukaan Kingdom Hearts -pelisarjan idea syntyi, kun roolipeleistä tunnetun Squaren ja Japanin Disneyn johtajat kohtasivat hississä. Näin päätettiin tehdä toiminnallinen roolipeli, jossa olisi mukana kummankin firman hahmoja ja mytologiaa.

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX sisältää teoriassa teräväpiirtoversiot kolmesta Kingdom Hearts -pelistä. Oikeasti pelejä on vain kaksi, sillä Kingdom Hearts 358/2 on levyllä vain välianimaatioista koostettuna ”elokuvana”. Tämän olisi voinut ilmoittaa ostajalle selvemminkin.

Alkuperäinen Kingdom Hearts on Playstation 2 -klassikko vuodelta 2002. Siitä on kokoelmalla pelattavuudeltaan hiottu Final Mix -versio, joka on aiemmin julkaistu vain Japanissa. Kingdom Hearts Re: Chain of Memoriesin juuret johtavat käsikonsoli Game Boy Advanceen ja vuoteen 2004.

Maltillisesti uudistettunakin Kindgom Heartsin tuntuvat pelimekaniikaltaan hieman vanhentuneilta. Tämä ei kuitenkaan juurikaan haittaa, sillä tarina ja hahmot ovat yhä timanttia. Square Enixin ja Disneyn liitto tuntui silloin aikoinaan epäpyhältä, mutta käytännössä se toimi alusta alkaen mainiosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.