Kohtalokas törmäys - 10 vuotta myöhemmin Tuikusta tuli Kuntsi

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja oppimispäällikkö Tuulia ”Tuikku” Ikkelä-Koski ja luottopäällikkö Petri Kuntsi kohtasivat toisensa Jyväskylän Kauppakadulla 10 vuotta sitten. Yhtä mieltä ollaan siitä, että se oli elokuvakohtaaminen, mutta näkemykset eroavat siinä, kumpi osapuolista meinasi törmätä lyhtypylvääseen.

– Katsoimme toisiamme syvälle silmiin, hetken matkaa kuljimme eri suuntiin ja sitten käännyimme, Tuikku muistelee.

Kihloihin mentiin muutaman vuoden sisällä ja pian sen jälkeen muutettiin yhteiseen kotiin. Silloin elettiin kiireistä uusperheen arkea, eikä Tuikku (omaa sukuaan Hakonen) halunnut luopua entisen miehensä sukunimestä lapsiensa takia. Nyt molempien lapset ovat jo lentäneet yhteisestä pesästä, joten nimen vaihto tuli ajankohtaiseksi.

– Pitkään sitä mietin. Naimisiin meno varmaan osittain pitkittyikin sen takia. Mutta nyt koen kuuluvani Kuntsien sukuun.

Maaginen raja

Viime viikonloppuna Ikkelä-Koskesta tuli rouva Kuntsi. Toinen jännityksen paikka koittaa perjantaina (18.3), kun maaginen raja ylittyy ja 50 vuotta tulee täyteen. Tuikku ei kuitenkaan jännitä vanhenemista, päinvastoin.

– Mitä vanhemmaksi tulee, asiat vain soljuvat, niitä ei enää suoriteta.

Vihjeen Tuikun elämänfilosofiasta ja teräskunnosta antaa se, mitä hän on saamassa syntymäpäivälahjaksi.

– Puuppolan suksen valmistaman puisen lumilaudan.

Politiikka imaisi

Kunnallispolitiikka imaisi yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneen opettajan mukaansa reilut 10 vuotta sitten. Hänen kohdallaan kipeimmät päätökset ovat kohdistuneet lapsiin ja nuoriin.

– Tyytyväinen olen esimerkiksi päätökseen päivähoito-oikeuden rajoittamisesta, sillä mitään ei ole viety äärilaitaan.

Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu kokee kaupunginhallituksessa olemisen tärkeimmäksi vaikuttamisen paikaksi ja luottamustehtäväksi. Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana hän oli vuosina 2011 ja 2015. Joko vaalityön tekeminen vuotta 2019 varten on aloitettu?

– En ainakaan myönnä, Tuikku sanoo ja virnistää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .