Kohun nostattaneen turnauksen mieli muuttui: Naiset saavatkin osallistua!

International eSports Federation -järjestö on tänään päättänyt hyväksyä naispelaajat Bakussa, Azerbaidžanissa, järjestettävään Heartstone-videokorttipelin maailmanmestaruuskisoihin. Syynä linjamuutokseen on maailmanlaajuinen kohu Suomen esikarsinnoista, jotka oli suunnattu pelkästään miehille.

Pelaajayhteisön paheksunnan seurauksena järjestö päätti tänään avata kaikki aiemmin vain miehille tarkoitetut turnaukset kaikille avoimiksi. Järjestön mukaan joissain peleissä pelattavat naisten turnaukset säilyvät edelleen ennallaan.

Kohu syntyi, kun  peli-alan lehti PC Gamer kirjoitti eilen tiistaina Assembly 2014 -tapahtumassa järjestettävän Heartstone-pelin Suomen osakarsinnan olevan avoin vain miehille. Assembly vastasi pian järjestelyn johtuvan siitä, että Bakussa järjestettävät finaalit ovat vain miehille avoimia, ja että Suomen eSport Federation lobbaa kattojärjestöään kilpailijoiden sukupuolineutraalin kohtelun puolesta.

International eSports Federationin mukaan puolet maailman videopelaajista on nykyään naisia, mutta kilpailullisesti pelaavista vain murto-osa.

Järjestön Facebook-sivuilla alkuperäisen sukupuolijaottelun perusteiksi mainittiin pyrkimys tehdä e-pelaamisesta huippu-urheilua, jonka liigat on myös jaettu miesten ja naisten sarjoihin.

Assembly 2014 -tapahtuma järjestetään heinä–elokuun vaihteessa Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.