Kolumni: Ali Jahangiri on hyvä juttukaveri

Toimittajana olen havainnut, että haastateltavia hämmentää joskus tavattomasti se, jos toimittaja esittää haastattelun lomassa myös omia ajatuksiaan tai jakaa aiheeseen liittyvän kokemuksen. Heiltä menevät hetkellisesti ikään kuin pasmat sekaisin, kun näennäinen kuulustelu vaihtuukin jutusteluun. Luulen, että itse reagoisin samassa tilanteessa identtisellä tavalla.

Radiossa tällainen haastattelutapa on kuitenkin mielestäni oikein raikas ja toimiva. On mukavaa, että haastattelija ei vain kysele vaan osallistuu aktiivisesti keskusteluun tasavertaisena osapuolena. Tästä hyvä ja toimiva esimerkiksi on Yle Puheen kesäinen Ali Show.

Siinä standup-koomikko Ali Jahangiri jutustelee studiossa sekalaisen vierailijakunnan kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä. Vieraina ovat muun muassa kansanedustaja Touko Aalto, toimittaja Koko Hubara, elämäntapavalmentaja Karita Tykkä ja koreografi Sonya Lindfors.

Vaikka parkkeerattu auto tulee nopeasti kuumaksi näin kesällä, olen monesti ottanut pienen hien pintaan pihassani. En vain ole malttanut nousta autosta ja jättää haastattelua kesken. Näin, vaikka sarjan voisi toki kuunnella Areenastakin.

Pakko on myös kuulla mitä jututettava vastaa siihen viimeiseen kysymykseen. Eli mitä hän jättäisi itsestään aikakapseliin. Vastaukset noudattavat harvoin selvää logiikkaa. Itse mietin yhä ankarasti, miksi kirjailija Miki Liukkonen jättäisi aikakapseliin banaanin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .