Kolumni: Big Brother on maailmanlopun merkki

Tämä on jo uutisena vanha, mutta asia on vaivannut minua pitkään: Suomen Big Brother jatkuu syksyllä Jimillä ja Ruudussa. Osallistujia aletaan etsiä keväällä.

Big Brother -formaatti täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Formaatti on alun perin hollantilainen, mikä tahrii muuten sympaattisen valtakunnan maabrändiä. Ilmeisesti puukengistä, tuulimyllyistä ja tulppaaneista on vaikea tehdä tv-viihdettä.

Itse en seuraa Big Brotheria, enkä ymmärrä, miksi joku muu niin tekee. En halua väkisin hankkiutua pahalle tuulelle, sillä mitään muutahan sarjan katsomisesta ei seuraa. En ole koskaan ymmärtänyt vihakatsomisen logiikkaa. Miksi seurata ärsyttävien pässinpäiden elämää, kun kerran ei ole pakko?

”Älä sitten katso”, moni teistä ajattelee ja on aivan oikeassa. Katsomispakkoa ei ole edes tv-kriitikolla. Mutta juuri Big Brother silittää minua vastakarvaan niin, että kyse on jostakin tv-sarjaa suuremmasta.

Hyvän ja pahan taistelussa Big Brother on pahan puolella. Donald Trump on Big Brother -presidentti. Big Brother elää vihakatsomisesta, Trumpin vaalivoiton takasi vihaäänestäminen. Ilmiö on sama, vaikka puitteet eivät olekaan.

Big Brotheriin tiivistyy suuri osa siitä, mikä nykyajassa on pielessä. Ei toki kaikki, sillä siihen ei yksi tv-sarja pysty.

Tälläkin hetkellä moni pohtii vakavissaan BB-taloon hakemista. En voi estää ketään sitä tekemästä, enkä haluakaan. Virheet ovat osa elämää, niistä oppii.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .