Kolumni: Drew Pritchard maksoi minulle 200 euroa – "Aina kun näen uuden vanhan lipastoni, tunnen itseni normaaliksi"

Aina välillä, aika useinkin pohdin, onko minussa jotain pielessä. En millään jaksa innostua monesta asiasta, jotka tv-ohjelmiston perusteella ihmisiä kovasti kiinnostavat. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi häät ja hääpuvut; sisustaminen; asunnon ostaminen, korjaaminen ja vaihtaminen sekä se, kuka on kenenkin kanssa sillälailla sisäkkäin.

Samaan sarjaan kuuluvat kaikki muodonmuutokset ja laihdutukset. Sekä Keskinen, Rostedt, Huutokauppakeisari tai joku muu julkkikseksi kutsuttu tekemässä jotain. Sampo on vähän sympaattisempi tapaus, mutta ei hänkään saa minua vedettyä telkkarin ääreen.

En nyt kehu omaa älyllisyyttäni, sillä siihen ei ole aihetta. Esimerkiksi ruuanlaitto kiinnostaa ja jostakin kumman syystä auto-ohjelmat. En edes pidä itseäni autoihmisenä. Samaan sarjaan kuuluvat myös antiikkiohjelmat. Kaiken, minkä antiikista tiedän, eli melko vähän, olen oppinut telkkarista.

Eräänä päivänä katsoin pari jaksoa Arvokaman etsijöitä putkeen, tai ainakin ohjelma pyöri siinä taustalla. Drew Pritchardin etsiessä Britanniasta antiikkia liikkeeseensä myytäväksi miehen innostus tarttui minuunkin. Alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan.

Joten menin tietokoneelle ja ryhdyin etsimään antiikkia itselleni. Työhuoneeni valkoinen lipasto oli ruma kiikkerä rohjake ja epäkäytännöllinenkin. Tahdoin siitä eroon.

Lopulta Turusta löytyi antiikkiliikkeestä sopiva lipasto kohtuuhintaan, 200 euroa plus kuljetus. Ikää 50+ vuotta, ei mitään huippuantiikkia, mutta lipasto hoitaisi hommansa ja näyttäisi kivalta. Näin etukäteen arvelin, ja myöhemmin osoittautui, että olin oikeassa.

Tämä taisi olla myös elämäni ensimmäinen kerta, kun tietoisesti sisustin kotiamme. Batcave-kyltti on paremminkin vitsi, kuten on myös Huuto-maalausta mukaileva juliste Homer Simpsonista. Aina kun näen uuden vanhan lipastoni, tunnen itseni normaaliksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .