Kolumni: Ei ole kalastusta ilman Pääkköstä – vai?

Miksi kalastusohjelmassa pitää aina esiintyä Suomen virallinen kalastaja Jasper Pääkkönen, kysyy toimittaja Riikka Mahlamäki-Kaistinen.

MTV3:n suomalaisessa Arktiset vedet -sarjan kuudennella kaudella narrataan kalaa Argentiinassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Narrauksen ohella tietysti herkutellaan saaliilla ja tutustuttiin paikallisiin tapoihin ja kulttuureihin.

Kalastuksesta en oikein mitään muuta ymmärrä, kuin että kala maistuu hyvältä ja on terveellistä. Yhtä asiaa jäin kuitenkin miettimään. Nimittäin, että miksi kalastusohjelmassa pitää aina esiintyä Suomen virallinen kalastaja Jasper Pääkkönen?

Jossain vaiheessa aloin jo epäillä, ettei Suomessa muita kalastajia olekaan. Onhan se nyt nimittäin jo vähän hupaisaa, että kaikkiin tavalla tai toisella veteen ja kalaan liittyvissä kysymyksissä käännyttiin aina Pääkkösen puoleen. Arvelin, että moni pitkänlinjan kalastaja tuhahteli veneensä tuhdolla ja sylkäisi kärttyisenä veteen Pääkkösen ottaessa taas kantaa kaikkien kalamiesten puolesta.

Toisaalta ehkä kalamiehet ovat Pääkkösestä mielissään. Suomalaisen Kalastusmatkailun Edistämisseura valitsi hänet nimittäin vuonna 2013 Vuoden kalamieheksi. Pääkkönen on myös puhunut julkisuudessa itämeren lohen suojelun puolesta.

Arktiset vedet on Pääkkösestä huolimatta tai ehkä jopa hänen ansiostaan mukavaa katsottavaa. Miehen Salatut elämät vuosistakin on onneksi kulunut jo sen verran aikaa, etten enää automaattisesti miellä häntä Saku Saliniksi. Vaikka vähän miellänkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

Vanhat kuvat: Erimus ja Purje taistelivat voitosta Korpilahden jääraveissa

Uusi tietovisa on taas täällä: testaa, millainen Keski-Suomi-tietäjä olet

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.