Kolumni: Eläkeläisten viettelysten saari olisi varma katsojamagneetti

Entinen Temptation Island-kilpailija Rita Niemi, 39, kuvasi tämän kevään tuotantokautta ”todelliseksi lasten räpiköinniksi”.

Muutaman katsomani jakson perusteella Niemi on oikeassa. Jos ohjelmaa markkinoidaan absoluuttisena testinä parisuhteelle, olisi toivottavaa, että testiin osallistuvilla ihmisillä olisi edes jonkinlaista elämänkokemusta ja he olisivat sitoutuneita parisuhteisiinsa.

Muuten koko formaatin pointti katoaa. Viettelysten saaresta tulee Love Island tai joku muu perusmuhinointisarja. Jos minut olisi lähetetty 19-vuotiaana kuukauden seurustelun jälkeen ”kuumien sinkkujen” vieteltäväksi, olisin todennäköisesti tarttunut jokaiseen mahdollisuuteen.

Elämänkokemuksen vaatimuksen voisi mielestäni viedä pitkälle: aina eläkeläisiin asti.

Tosi-televisiossa on tilastojen mukaan epäkohta. Sen osallistujat ovat nuoria, mutta katsojat suurelta osin iäkkäitä. Ratkaisua perustellaan tuotantoyhtiöissä sillä, että nuoret ovat energisempiä, vauhdikkaampia ja – miten sen nyt kauniisti sanoisi – esteettisempiä. Nuorten uskotaan kiinnostavan vanhoja, mutta vanhojen ei uskota vetoavan nuoriin.

Tämä ei ole koko totuus. Olen varma, että esimerkiksi eläkeläisten viettelysten saari olisi katsojamagneetti. Lähetetään 40 vuotta naimisissa olleet Pirkko ja Pentti paratiisisaarelle nauttimaan alkoholia heitä vaikkapa 20 vuotta nuorempien sinkkujen kanssa. Miten siitä voisi tulla jotain muuta kuin hyvää viihdettä?

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .