Kolumni: Game of Thrones loppui, meuhkaaminen jatkuu – Voi kunpa ihmiset suhtautuisivat samalla intohimolla suurempiin ongelmiin

Maanantaina päättyneen Game of Thronesin viimeinen jakso sai skumppalasit kilahtelemaan HBO Nordicilla. Ohjelmatarjoajan katsojaennätys meni nimittäin jälleen uusiksi, kun jaksoa pysähtyi seuraamaan 44,2 miljoonaa katsojaa.

Luku kuulostaa hurjalta, jos sitä vertaa vaikka Sopranos-sarjan päätösjaksoon, jota katsoi vain 13,4 miljoonaa katsojaa. Ihan omaa luokkaansa on kuitenkin komediasarja M.A.S.H. Sen päätöstä katsoi Yhdysvalloissa 1983 käsittämättömät 106 miljoonaa ihmistä.

Moni Game of Thronesia seuraamaton huokaisi alkuviikosta syvään. Nyt loppuu alituinen sarjan juonenkäänteistä meuhkaaminen, spekulointi ja valitus. Vaan ei loppunutkaan.

Nyt joukko faneja vaatii viimeisen kauden uudelleenfilmatisointia. Ja kun sanon joukko, en tarkoita kourallista ihmisiä vaan kokonaista heimoa – melkein kansakuntaa. Alkuviikosta adressin oli kirjoittanut 1,4 miljoonaa ihmistä. Oletettavasti luku on tämän jutun julkaisuajankohtana kivunnut jo yli kahteen miljoonaan.

Pohjimmiltaan tuntuu jollain tapaa huvittavalta, että sarjan tekijät olisivat sisällöllisesti vastuussa katsojilleen. Että eikö se kuitenkin ole heidän luomistyönsä tuotos.

Oli miten oli, yksi asia on selvä. En voi olla ajattelematta, mitä kaikkea saataisiin aikaan, jos ihmiset suhtautuisivat tällä samalla intohimolla ja aktiivisuuden tasolla esimerkiksi koulukiusaamisen lopettamiseen, perheväkivallan vastustamiseen, ilmastomuutoksen ehkäisyyn tai yksinäisyyden poistamiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .