Kolumni: Hevoset ravasivat nettiin

Tämän vuoden alusta perinteiset, viikoittaiset ravilähetykset katosivat pääkanavilta lähes tyystin. 1980-luvulta lähtien ravikoosteita seurattiin Ylen kakkoselta, kolmisen vuotta sitten ohjelma siirtyi mainostelevision puolelle. Vuoden vaihteen jälkeen ravikansa on joutunut lunastamaan maksukanavan tai seuraamaan lähtöjä netistä Veikkauksen toto-tv:stä. Peliyhtiön palvelu ei maksa mitään, mutta vaatii kirjautumisen pelitilille. Toki lauantaisin Pelisilmä-ohjelmassa näytetään muutama lähtö viikossa muun urheilutarjonnan seassa, mutta muuten hevosvoimat eivät pääkanavilla pyöri. Veikkaus perusteli lähetysten lopettamista taloudellisilla syillä.

Pikainen soittokierros pitkän linjan ravi-ihmisille kertoo, että ravikansa on siirtynyt maksukanaville ja nettiin jo ajat sitten.

Toki raviohjelmien lopettaminen aiheutti aluksi pientä pulinaa keskustelupalstoilla ja raviratojen laitamilla.

Nyt monet ovat tyytyväisiä televisiointiin ja erityisesti suoriin studiolähetyksiin, jossa ravialan tutut kasvot suomivat päivän lähtöjä perusteellisesti.

Kuuluupa kentältä sellaistakin viestiä, että raveja on jo niin viihdyttävää seurata omalta sohvalta hyvässä porukassa, että lähtö paikan päälle raviradalle jää helposti väliin.

Hevosurheilulla on vakiintunut ja uskollinen harrastajakunta. Uudelle ravi-ihmiselle tilanne on haastellisempi: miten löytää ensikontakti kiehtovaan hevosmaailmaan, ainakaan sattumalta telkkarista sitä ei tule vastaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .