Kolumni: Juhannuksenahan voi laittaa tv:n kiinni, eikö?

Kaksi vuotta sitten rohkenin neuvoa tänä samaisena juhannusviikon torstaina kansalaisia jättämään kaikenkarvaisten ruutujen tuijottelun vähemmälle keskikesän juhlan kunniaksi.

”Asemoi itsesi paikkaan, josta voit sopivan etäisyyden päästä tuijottaa juhannuskokkoa. Liekkien tanssia ja hiilloksen hiipumista.

Vedä syvään henkeä, ota naukku konjakkia ja kuuntele suomalaisen kesäillan hiljaisuutta.”

 

Seison yhä sanojeni takana. Edelleen olen sitä mieltä, että tänään kannattaa jälleen virittäytyä Yle Puheen taajuudelle jo klassikoksi nousseen selostustoivekonsertin merkeissä. Jos menee ohi, niin Areenastahan tuo löytyy.

Ja vaikka tv:n sulkemista juhannukseksi kannatankin, niin toisaalta juhannushenkinen ohjelma, jossa olisi joku pointti, olisi kiva ylläri. Sellaista ei nyt ohjelmatiedoista löydy. Sub näytti taannoin juhannusyönä Hihnaa. Läpi yön oli nähtävissä, mitä ihmiset ostavat 24 tuntia avoinna olevasta helsinkiläisestä marketista. ”Jännää”.

 

Ylen yhdessä kulttuurikanava Arten kanssa toteuttama massiivinen Juhannusjuna seitsemän vuotta sitten oli 13 tunnin rykäys, joka jäi tosin ainakin itseltäni suurelta osin katsomatta. Lienee ollut kuitenkin Hihnaa kiintoisampi.

Ehkä laadukkaalle juhannusshow’lle olisi jonkinlainen tilaus. Kaikilla ei ole mahdollisuutta – eikä haluakaan – vääntäytyä johonkin landelle hyttysten syötäväksi.

Ja onhan sielläkin televisioita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .